r
Nosalty Logó

Erdeigyümölcsös-pite zabmorzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Erdeigyümölcsös-pite zabmorzsával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pitetészta

zabmorzsa

töltelék

összeállítás

Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pitetészta

zabmorzsa

töltelék

összeállítás

Összesen 3987 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pitetészta

zabmorzsa

töltelék

összeállítás

Összesen 250 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 334 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    199.4 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1984.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 3987 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 250 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

pitetészta

zabmorzsa

töltelék

összeállítás

Elkészítés

pitetészta

  1. Egy nagy keverőtálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a sót, majd a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, hogy ne melegítsük fel túlságosan a tésztát tenyerünkkel.
  2. A morzsás liszthez adjuk a tojássárgáját és a hideg vizet, majd határozott mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
  3. Fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük, addig elkészítjük a morzsát és a tölteléket.

zabmorzsa

  1. A zabpelyhet, a zablisztet, a mandulát és a nádcukrot egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat, és morzsásra gyúrjuk az ujjainkkal.

töltelék

  1. Az erdei gyümölcs mixet (lehet friss vagy fagyasztott is, de akkor előbb engedjük fel) egy tálba rakjuk, ráfacsarjuk egy citrom levét, hozzáadjuk a fűszereket, a nádcukrot, valamint a keményítőt, és az egészet összeforgatjuk.

összeállítás

  1. A pitetésztát kinyújtjuk, és egy 32 cm átmérőjű, kivajazott-kilisztezett piteformába tesszük.
  2. Beleöntjük az erdeigyümölcsös-tölteléket, majd a tetejére szórjuk a zabmorzsát.
  3. 150°C-ra előmelegített sütőben 20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 24165
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ellenállhatatlan gyümölcsös pite, ami egyszerre omlós és ropogós, és amit friss, illetve fagyasztott gyümölcsből egyaránt elkészíthetünk.

Hozzávalók

pitetészta

zabmorzsa

töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek