r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcshabos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Erdei gyümölcshabos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 421 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    140 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4520.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1827 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    437.6 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    454.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 3376 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat, a cukorral habosra keverjük. A többi hozzávalót jól elkeverjük, majd a tojásos habhoz adjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt formába tesszük, nyugodtan választhatunk viszonylag nagyobb átmérőjűt is, mert nem kell felvágnunk, elég egy vékonyabb réteg a tésztából. Beletesszük a tésztát a formába, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez, a gyümölcsöt a cukorral és két evőkanál vízzel pépesre főzzük.
  2. A keményítőt kevés vízzel összekeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk, és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. A jól lehűtött tejszínből a porcukorral habot verünk. Nyugodtan elfelejthetjük a különféle cukrászhabokat, és bátran próbálkozzunk tejszínnel, mindössze annyi a titka, hogy alaposan le kell hűteni (én még 5-10 percre a mélyhűtőbe is be szoktam tenni, mielőtt habbá verem).
  4. A zselatint a használati útmutatónak megfelelően feloldjuk (2 evőkanál vízben), majd a gyümölcshöz adjuk. Hozzáadjuk a tejfölt, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Óvatosan keverjük, őrizzük meg a habos állagát.
  5. A krémet szépen a tésztára kenjük, ha van, használjunk tortakarikát, így könnyebb lesz, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3088
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 18.

Ajánló

Kísérletezzünk bármilyen bogyós gyümölccsel, sőt a végén még néhányat kisebb darabokra vágva is a krémbe keverhetünk, vagy díszíthetjük vele a tortát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdei gyümölcshabos máktorta
nyultanti 100 recept

Ezen a héten megláttam ezt a receptet, és azonnal beleszerettem, egyszerűen nem bírtam ki, hogy ne próbáljam ki. Az ellentétek süteménye ez: az alja sötét, és tömör, és édes, és erre tesszük a gyönyörű rózsaszín, habos, savanykás krémet. Épp ettől a kontraszttól lesz annyira tökéletes!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?