r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcs krémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Erdei gyümölcs krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

Díszítéshez

Összesen 170 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

Díszítéshez

Összesen 1032 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

Díszítéshez

Összesen 38 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 170 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    242 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    768 micro
Összesen 1032 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

Díszítéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A citromot is alaposan megmossuk, majd felszeleteljük (én a héját le szoktam vágni, és így szeletelem fel, a végén a turmixolásnál így egyszerűbb bánni vele).
  2. Beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel (annyival, hogy bőven ellepje, kb. 1,5 liter), majd beletesszük a fűszereket (ha nem őrölt fűszereket használunk, akkor a legegyszerűbb, ha teatojásba tesszük őket, a végén így a legegyszerűbb az eltávolításuk), és a citromot is beletesszük. Az egészet felforraljuk.
  3. Miután a leves felforrt, ez idő alatt a gyümölcsök is megpuhulnak, levesszük a tűzről, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  4. Hűtőben alaposan lehűtjük.
  5. Tálaláskor flakonos tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal és citromfű vagy mentalevéllel díszítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15306
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 27.

Ajánló

Miután összeturmixoltuk a levest, kihűtjük, majd tehetünk bele tejszínt is (200 ml növényi főzőtejszín), így még krémesebb lesz. Ha szeretjük a rusztikusabb krémleveseket, ne törjük szét teljesen a gyümölcsöket. Télen is készíthetjük ezt a levest, ekkor mirelit gyümölcsöket használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a leveseket, a gyümölcsösöket is. Nyáron, a nagy melegben sokszor csak egy nagy tányér finom, hűs gyümölcsleves az ebédem. Sokféle gyümölcsöt próbáltam, a kedvenceim a piros színű levesek!  

Hozzávalók

A leveshez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek