r
Nosalty Logó

Epres-vaníliapudingos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Epres-vaníliapudingos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 8411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 1401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    415.3 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5731.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    1268 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.8 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3804 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1869 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1954 micro
Összesen 8411 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, robotgéppel, jó alaposan, krémesre, kicsit hagyjuk pihenni.
  2. A tejforralót hideg vízzel kiöblítjük, és kevés vizet beletéve, a 3 dl tejet csipet sóval forraljuk fel.
  3. Kis tálkába elkeverjük a vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a cukorral. A felforrt tejbe óvatosan, állandó keverés mellett beleöntjük a cukros pudingport, és folyamatos keverés mellett, sűrűsödésig keverve, öszeforraljuk, kikapcsoljuk.
  4. Egy tálban a tetejére való morzsa alapanyagát dolgozzuk össze kézzel, majd hagyjuk pihenni.
  5. Az epreket mossuk, a zöldjét levágjuk, félbe vágjuk a szemeket.
  6. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírt teszünk bele, a sütőt előmelegítjük.
  7. Beleöntjük a tésztát, elsimítjuk. Rásimítjuk a kihűlt pudingot, rárakosgatjuk az epret, rámorzsoljuk a morzsatésztát. Tepsibe téve, a középső rácson sütjük. Ha szépen felemelkedik, és kezd aranybarnává válni a morzsa a tetején, akkor kész, kikapcsoljuk.
  8. Hagyjuk kihűlni, mert akkor könnyebb lesz szeletelni. Tálaljuk friss eperrel, friss tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10829
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 29.

Ajánló

Adjunk mellé finom friss epret, és jó sok, friss tejszínhabot. Finom fehérbort ihatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-vaníliapudingos pite
Éva-Anyóca 350 recept

Még mindig tart az eperszezon, ezért a pite a kedvenc felfedezettem volt még az ősszel, és úgy gondoltam, hogy eperrel sem foghatok mellé, csak finom lehet. S azt sem bírtam ki, hogy ne vegyek, csábítóak voltak, a szép és piros eperszemek, na és az áruk is kezd elfogadható lenni...:-) Ez az epres süti Gyereknapra készült:-)))))) Kicsit előbb, mint ahogy van, de akkor épp nem leszünk itthon, viszont saját magam is szerettem volna valami igazán nagyon általuk szeretett finomságot készíteni.Sikerült:-)))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A morzsához

Címlapról ajánljuk

További cikkek