r
Nosalty Logó

Epres túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alinka87
Epres túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 2562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.5 g
  • Cink
    147 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    114 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    68 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 321 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8508 g
  • Cink
    1176 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    912 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    47 mg
  • Mangán
    39 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    113 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    541 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1101 micro
Összesen 2562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    74 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Először a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját is habbá verjük a cukrokkal.
  2. A sárgájából készült masszához fokozatosan hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet és a sütőport. Amikor ez kész, óvatosan összekeverjük a fehérjével.
  3. Egy kivajazott tortaformába öntjük az alapot, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, nagyjából 20 percre.
  4. Ha úgy látjuk, hogy kész, tűpróbával ellenőrizzük, és kicsit félrerakjuk hűlni.

Túrókrém

  1. A túrót egy villával áttörjük, majd a citromlével, citromhéjjal és a cukorral krémesre keverjük.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrókrémmel. (Ha valaki kicsit gyümölcsösebb krémet szeretne, akkor már a krémbe is bele lehet forgatni eperdarabokat, de csak óvatosan, nehogy a darabok összetörjenek.)

Díszítés

  1. Az enyhén kihűlt piskótát 2 evőkanál eperlekvárral lekenjük, de nem szabad vastagon, nehogy túl édes legyen a sütemény. Ezután vékonyra vágjuk az epreket, és az eperlapokkal teljesen befedjük a lekváros részt.
  2. Az eper tetejére óvatosan rákenjük a túrókrémet. Ezt tényleg nagyon óvatosan kell kivitelezni, mert a túró felszedheti a már lerakott eperlapokat.
  3. Miután elegyengettük a teljes krémet a torta tetején, hűtőbe tesszük egy órára. (Ha nem aznap kívánjuk a tortát fogyasztani, hanem csak másnap, akkor tegyük egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.)
  4. Ha kivettük a hűtőből, ismét eperlapokkal, vagy ez már ízlés dolga, akár egész eprekkel is díszíthetjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 86
  • 7 napos nézettség: 296
  • Össznézettség: 155146
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres túrótorta
Alinka87 1 recept

Itt van az eperszezon, így gondoltam kombinálom a kislányom kedvenc gyümölcsét a férjem kedvenc túrós süteményével. :)

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk