r
Nosalty Logó

Epres tarte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csenge.Mlnr
Epres tarte
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 4671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Összesen 351 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    479 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    382 micro
Összesen 779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    316.6 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2686.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    261 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2861 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    685 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2289 micro
Összesen 4671 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat beleszitáljuk egy nagy tálba, és a hideg vajat az ujjainkkal szétmorzsoljuk. (Minél gyorsabban, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezünk melegétől). Hozzáadjuk a tojássárgáját, és pár gyors mozdulattal összedolgozzuk a tésztát. Ha nem áll össze, akkor a hideg vizet is hozzáadhatjuk.
  2. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órára a hűtőbe helyezzük pihentetni. Ezalatt az idő alatt elkészíthetjük az eperkrémünket (eper curd).

Krém

  1. Friss epret is lepürésíthetünk, de eperpürével is dolgozhatunk. A zselatinlapot hideg vízbe áztatjuk. A citrom levét kifacsarjuk, és kimérjük a tejszínt.
  2. A tojássárgákat a cukorral egy kézi habverő segítségével összekeverjük, és vízgőz fölé helyezzük úgy, hogy a tálunk ne érjen bele a vízbe. Időnként megkeverjük a kézi habverővel, majd ha a cukor elolvadt, hozzáadjuk az eperpürét és a citromlevet.
  3. Ha már kezd sűrűsödni, jöhet bele a zselatin, amiből kinyomkodjuk a vizet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és sűrűsödésig főzzük kavargatva.
  4. Majd levesszük a gőzről, és beleadagoljuk kockánként a vajat. Homogénre keverjük, és folpackot helyezünk rá, hogy elkerüljük a bőrösödést. Kihűlésig hűtőbe helyezzük.

Sütés

  1. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, és két sütőpapír között 2 mm vastagra kinyújtjuk.
  2. A tésztánkat belehelyezzük egy 24 cm átmérőjű tarte gyűrűbe vagy egy piteformába, és a felesleges tésztát a széléről egy éles késsel, hirtelen mozdulatokkal levágjuk. 15 percre a mélyhűtőbe helyezzük, hogy hősokkot kapjon, és ne púposodjon fel majd a tésztánk.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Ha letelt a 15 perc, 30-35 perc alatt készre sütjük az omlós tésztánkat.

Összeállítás

  1. Ha a tészta és a curd is kihűlt, az eperkrémet beletöltjük a tarte-ba, és egy spatula segítségével elsimítjuk. Díszítés előtt érdemes még hűtőbe helyezni pár percre.
  2. A tojásfehérjehabhoz a tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett 83 celsius fokig melegítjük, majd elektromos habverővel addig verjük, míg ki nem hűl a hab.
  3. Ezután ízlésünk szerint a tarte-ra nyomhatjuk, és szakácsfáklyával megbarnítjuk gyengén. Ezen kívül bazsalikommal, friss eperdarabokkal, ehető virágokkal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1351
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csenge.Mlnr 12 recept

Ha már csak ránézek erre a tarte-ra, egyből nyáreleji hangulatom támad. Ilyen finomságokkal érdemes megkoronázni egy vasárnapi ebédet, és máris könnyebben indulunk neki az elkövetkezendő hétnek. (Legalábbis nekem mindig erőt ad;)

Hozzávalók

Tészta

Krém

Sütés

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek