r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pampipi
Epres-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 548 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 3284 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Összesen 237 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 548 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1327 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 3284 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Elkészítés

tészta hozzávalói

  1. Puha vajat és a cukrot jól kikeverjük robotgéppel.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval.
  4. A tojáshab felét hozzákeverjük a tojásos vajas masszához.
  5. Felváltva adagoljuk a masszához a száraz anyagokat (liszt/kakaó/sütőpor) szitálva, és a maradék tojáshabot. Itt már óvatosan keverjük, hogy ne törjön össze a hab.
  6. A kész masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 180 fokos sütőben készre sütjük.

krém hozzávalói

  1. A mascarponét a vanília kivonattal és az átszitált porcukorral kikeverjük.
  2. A behűtött habtejszínből tejszínhabot verünk robotgéppel.
  3. A tejszínhab felét hozzákeverjük a mascarponéhoz, a másik felét pedig már óvatosan, hogy ne törjön a hab.
  4. A megmosott, megtisztított epret óvatosan belekeverjük a krémbe. A nagyobb szemeket érdemes félbe/negyedbe vágni.
  5. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

tetejére

  1. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és egy fém tálcára kenjük vékonyan.
  2. A hűtőbe rakjuk dermedni.
  3. Ha kellően megdermedt, egy éles fém késsel csokiforgácsokat készítünk.
  4. A tortát tetszés szerint díszítjük a csokiforgáccsal és eper szemekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 41865
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Epres-mascarponés torta
Pampipi 1 recept

Baráti összejövetelre mentem, és könnyű, gyümölcsös édességet kértek a barátok. Így született ez a recept.

Hozzávalók

tészta hozzávalói

krém hozzávalói

tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek