r
Nosalty Logó

Epres-mandulás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-mandulás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 629 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.6 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3940.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    814 mg
  • Foszfor
    1891 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    620.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    68 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    520 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 5035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, apró darabokra vágva hozzáadjuk a vajat. Morzsoljuk össze (hideg kézzel, hogy a vaj minél kevésbé melegedjen fel).
  2. Adjuk hozzá a vizet és dolgozzuk össze egy sima tésztává (annál omlósabb lesz a süti, minél gyorsabban sikerül).
  3. Enyhén lisztezett nyújtótáblán nyújtsuk kör alakúra a tésztát (akkorára, hogy a piteforma méreténél pár centivel nagyobb legyen), a nyújtófa segítségével fektessük a formába és nyomkodjuk finoman bele. A kilógó részeket szedjuk le (később felhasználhatjuk díszítéshez).
  4. A formát - tésztástól - tegyük hűtőbe fél órára.
  5. Az epret mossuk meg és szedjük le a csumáját. Néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit vágjuk apró darabokra, vagy pépesítsük mixerrel.
  6. A sütőt melegítsük 200 fokra.
  7. A hűtőből kivett tésztára tegyünk sütőpapírt, majd borítsunk bele nehezéket (pl. száraz bab, rizs).
  8. Süssük a tésztát 15 percig, majd szedjük le a nehezéket és a papírt és így süssük újabb 5 percig.
  9. A sütőt vegyünk vissza 175-180 fokra.
  10. Amíg a tészta sül készítsük el a tölteléket: a porcukrot szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a puha vajat és verjük habosra.
  11. A tojásokat adjuk hozzá és addig keverjük mixerrel, míg egynemű masszát kapunk.
  12. Szórjuk bele a darált mandulát, majd öntsük bele az eperpürét/apróra vágott epret.
  13. Az így elkészült tölteléket öntsük a kisült tésztába, díszítsük a tetejét a félrerakott eperszemekkel.
  14. Süssük a pitét 40-45 percig, amíg a tészta kicsit megbarnul (figyeljük, nehogy megégjen, ha már nagyon barnulna, tegyünk rá alufóliát) és a töltelék teljesen átsül.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9478
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Egy pohár tejjel, vagy egy gombóc vaníliafagyival lehet turbózni az ízélményt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén sem maradt ki az életemből az eper, legújabb mániám pedig a mandulával való párosítása. Így született meg ez a pite is, amiből pár nap alatt két adag is fogyott ;)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek