r
Nosalty Logó

Epres krémes Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Epres krémes Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 4881 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5599.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    934.2 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 4881 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Két kb. 27×27 cm-es lapot sütünk belőle 170 fokon, légkeveréses sütőben.

Krémhez

  1. Az epret megmossuk, feldaraboljuk.
  2. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. Közben a pudingport a többi cukorral a vízben sűrűre főzzük, majd forrón hozzákeverjük a fehérjehabhoz.
  3. A piskótalapra melegen rákenjük a krém felét, rászórjuk az epret, majd erre jön a másik lap és a többi krém.

Tetejére

  1. Ha kihűlt a süti, rátesszük a feldarabolt epret a tetejére, majd a hűtőbe tesszük min. 3 órára.
  2. Közben a zselatint felfőzzük a vízben, majd ha langyosra hűlt, ecsettel megkenjük az epreket. Ha a zselatin teljesen megdermedt, felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1310
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 20.

Ajánló

Készíthetünk egy vastagabb lapot is, akkor csak félbe kell vágni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres krémes Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Ezt még tavaly ilyenkor készítettem, mikor már jól érett az eper a kertben.

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek