r
Nosalty Logó

Epres koszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Epres koszorú
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 1235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 7398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 246 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1235 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    435.4 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3589.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    528 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.9 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    451 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1790 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    421 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 7398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat összeforgatjuk. A puha vajat habosra verjük a cukorral és a vaníliával, majd továbbra is verve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól felhabosítjuk.
  2. Ezután beledolgozzuk a száraz anyagokat és a tejet felváltva adagolva, majd egy vajjal kikent, lisztezett tortagyűrű-formába simítjuk.
  3. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba! A sütőből kivéve óvatosan rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.

Krém

  1. 30 dkg epret, a citromlét, vaníliás cukrot és a cukrot egy botmixer segítségével simára dolgozzuk. A jól behűtőt tejszínt és az expressz zselatinfixet az utasításnak megfelelően adagolva kemény habbá verjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarponét, végül kisebb adagokban az eperpürét is beleforgatjuk, majd rövid időre hidegre tesszük.
  3. Közben megtisztítjuk a maradék epret, a kihűlt piskótánkat óvatosan három felé vágjuk.
  4. Ezután összeállítjuk a tortánkat. Az alsó gyűrűt egy tálcára tesszük, megkenjük krémmel, kirakjuk felszeletelt eperrel, majd bevonjuk krémmel, és ráhelyezzük a következő karikát, ismét krém és eper következik, ráhelyezzük a harmadik lapot. Végül a maradék krémmel kívül is bevonjuk.
  5. A tetejét eperszemekkel díszítjük, ezután hidegre tesszük a krém dermedéséig, ha kellően megdermedt, olvasztott csokival körbecsorgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5538
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres koszorú
Katharosz 499 recept

Szeretem a gyümölccsel készült tortákat, ez is egy nagyon finom változat!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?