r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos torta diétásan

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timce
Epres-joghurtos torta diétásan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 150 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1931.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    674 micro
Összesen 1594 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások fehérjét a nyírfacukorral kemény habbá felverjük.
  2. A tojássárgájákat a pudingporral és vízzel kikeverjük, majd a fehérjéhez keverjük.
  3. Egy kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a piskótatésztát, és megsütjük. Ha kisült, kihűtjük.
  4. A krémhez a habtejszínt 2 ek nyírfacukorral felverjük.
  5. Az epret és a szedret leturmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk. Felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint. Hozzáadjuk a 3 ek nyírfacukrot, natúr joghurtot és a felvert tejszín felét, és homogénné keverjük.
  6. A kihűlt piskóta tetejét (ha szükséges) egyenessé szabjuk, visszatesszük a tortaformába, és ráhalmozzuk a krémet. Betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed a krém.
  7. A tetejére a fagyasztott epret a felengedés során keletkezett lével együtt felmelegítjük, hozzáadunk 2 ek nyírfacukrot és 2 ek zselatint. Lehűtjük, majd a torta tetejére simítjuk. Visszatesszük a tortát a hűtőbe, hogy a teteje is megdermedjen.
  8. Dermedés után a maradék habtejszínnel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 329
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 36237
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 28.

Ajánló

Egy újabb recept azoknak, akik büntetlen örömökre vágynak! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A páromnak szerettem volna kedveskedni ezzel a sütivel. Ő mindig azt kéri, hogy kevés legyen a tészta és a sok a krém. Ez a torta viszont most annyira ízlett neki úgy, ahogy van, hogy azt sajnálta, hogy kevés a piskóta. :) Természetesen az egészségére is odafigyelek, így ez a desszert is (kristály)cukor nélkül és lisztmentesen készült. Nyírfacukorral készítettem, ami egy természetes cukorféle, és rendkívül sok jó hatással bír. Többek között: - Lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést, - Nem növeli a test inzulin szükségletét, - Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalom, - Igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is, - Lúgosító, méregtelenítő hatású, - Alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?