r
Nosalty Logó

Epres-joghurtkrémes örvénytorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Epres-joghurtkrémes örvénytorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 4901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 819 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.7 g

Zsír

  • Összesen
    293.5 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4011.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    1577 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    507.6 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1971 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1931 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 4901 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Elkészítés

Linzeralap

  1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm tortaformát. Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát.
  2. Kb 10-15 percig hideg helyen pihentetjük. Majd 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. Miután kihűlt a linzertésztánk, egy tortakarikába helyezzük, és elkészítjük a joghurtos krémet.
  4. A joghurtot a tejföllel és a cukrokkal, fél citrom kifacsart levével összekeverjük. A habtejszínt is fölhabosítjuk, és hozzákeverjük a joghurt-tejföl keverékhez. A zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés krémmel összekeverjük a fölolvasztott zselatint. Egyfajta hőkiegyenlítést végzünk, így nem csomósodik be a zselatinunk, és hozzákeverjük a krémhez. Ráöntjük a linzeralapra, egyenletesre eligazítjuk, és kb. 10-15 percig hűtjük.
  5. Elkészítjük az eperpürét. Az epret pürésítjük majd hozzáadjuk a cukrot és a fél citrom kifacsart levét. Piros zselatinlapokat megáztatjuk hideg vízben, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon fölmelegítjük. Egy kevés eperpürével összekeverjük a fölolvasztott zselatint, és hozzákeverjük az összepürésített eperhez.
  6. Egyenletesen ráöntjük a joghurtos krém tetejére. Egy evőkanállal. kb. 2 cm szélet elhagyva középen. belekeverjük a joghurtkrémbe az eperpürét. Alulról fölfelé haladva a kanállal, mintha egy örvényt alkotnánk. Különböző érdekes mintát alkotva így a tortában. Pár órát hűtjük, én egy éjszakát hagytam pihenni. Ízlésünknek megfelelően díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3415
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-joghurtkrémes örvénytorta
Éva házias konyhája 159 recept

Isteni finom tortát alkotunk ezzel a recepttel. Talán kicsit különlegeset is, mert szinte minden szelet tortában más a minta.  Viszonylag gyorsan összeállítható, csak a hűtés ideje, ameddig a krém megszilárdul, igényel több időt.

Hozzávalók

Linzeralap

Joghurtkrém

Eperpüré

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!