r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
milora
Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Összesen 185 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 414 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2674.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    1089 mg
  • Nátrium
    610 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1712 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1432 micro
Összesen 2486 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A torta készítését megelőző este egy fémtálba beleöntjük a habtejszínt és egy marék málnát, majdbotmixerrel összeturmixoljuk.Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  2. A piskótához a tojások sárgáját vízzel és cukorralkikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.
  4. Vajazott, lisztezett kerek tortaformábaöntjük, előmelegített sütőben megsütjük.A kihűlt tésztát hűtőbe tesszük.
  5. A gyümölcsöket megmossuk, az epret málna méretre daraboljuk, majd összekeverjük a zselatinnal. Hűtőbe tesszük.
  6. A megdermedt gyümölcsöt a tortalapra simítjuk.
  7. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy teljesen megdermedt a gyümölcs, akkor vékonyan vajazzuk meg a piskótát, tegyük úgy 15 percre vissza a hűtőbe és így tegyük rá a gyümölcsöt.
  8. A málnás tejszínt felverjük, rásimítjuk a torta tetejére, és fogyasztás előtt még egy órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6478
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 16.

Ajánló

Hulala habtejszínt ajánlom a torta készítéséhez. A málna lehet fagyasztott is. Ha friss gyümölcsből készítjük és úgy gondoljuk gyorsan elfogy, akkor a zselatint elhagyhatjuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres gyümölcstorta 6. - málnahabos
milora 3 recept

Az étcsokoládé tortám csokis-tejszínes kréme után kipróbáltam a málnás változatot is. Hát... nagy volt a sikere.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcsréteghez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek