r
Nosalty Logó

Epres-csokis szerelembomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-csokis szerelembomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 225 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 376 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1450 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.6 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    802 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1374 micro
Összesen 4515 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet és a kakaót összekeverjük, átszitáljuk.
  2. A tojások sárgáját a cukor 1/3-ával fehérre habosítjuk.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, kb. 70%-ig, majd ezután hozzáadagoljuk a cukrot, és azzal együtt kemény habbá verjük.
  4. A sárga keverékkel egy habkártyányi fehérjehabot alaposan elkeverünk, majd ezután a sárga keveréket átöntjük a habbá vert fehérjére, és óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a kettőt.
  5. A lisztes keveréket szintén óvatos mozdulatokkal belekeverjük a tojásba.
  6. 180 °C-on 20 cm átmérőjű tortakarikában tűpróbáig sütjük.
  7. Teljesen kihűtjük a piskótát, és vízszintesen 3 részre vágjuk.

Krém

  1. A pudingport a kakaóval és a tej kis részével elkeverjük. A tej másik részét a cukorral felforraljuk, és a pudingporos résszel együtt krémet főzünk belőle.
  2. A tűzről levéve beledobáljuk a csokit, és addig keverjük, amíg elolvad. A krémet hagyjuk teljesen kihűlni. Amíg hűl a krém, az epret lecsumázzuk, kockákra vágjuk.
  3. A tejszínből habot verünk, és belekeverjük a pudingos krémbe.
  4. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, mikróban teljesen felolvasztjuk, kevés krémmel kihűtjük, majd az egészet a krémbe keverjük. Belekeverjük a kockára vágott epreket is.
  5. A krémet 3 felé osztva betöltjük a tortát, ügyelve arra, hogy a krémből maradjon a díszítésre is.

Díszítés

  1. A megmaradt krémből kis csillagokat nyomunk a torta szélére.
  2. Az epreket félbevágjuk, a Kinder csokit kis darabokra törjük, és a többi csokival együtt díszítjük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4458
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legszerelmesebb csokitorta eperrel feldobva.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?