r
Nosalty Logó

Epres-aszús tortácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-aszús tortácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A forma kikenéséhez

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.1 g

Zsír

  • Összesen
    111.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    772 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 1933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuka lekvárt és az egyik tojást, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a másik tojást, azzal is habosra keverjük a masszát.
  2. Mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk azaszút, majd asütőporral elkevert lisztet, a kandírozott narancshéjat, és az egészet alaposan elkeverjük.
  3. Mikor a masszánk elkészült, kiolajozott muffin formába adagoljuk úgy, hogy háromnegyedig töltünk vele egy-egy formát. Minden mélyedésbe egy-egy nagyobb szem epret gerezdekre vágva elhelyezünk, majd a tetejére szeletelt mandulát szórunk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1962
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Patricius Borház versenyének utolsó, aszús fordulójára készítettem ezeket a finom, apró tortácskákat eperrel, ami a szezonalitást képviseli, naranccsal, ami az aszú citrusos ízeiben is megjelenik, és az egészet gesztenyemézzel és mandulával tettem különlegessé. Nagy örömömre pedig sikerült, nyertem ezzel a borfalattal a verseny aszús fordulójában.

Hozzávalók

A tésztához

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek