r
Nosalty Logó

Epertorta kinguci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kinguci1983
Epertorta kinguci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 284 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3974 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    1473 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    912.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1118 micro
Összesen 2830 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, kb. 175 fokra kapcsoljuk be.
  2. Megsütünk egy sima piskótatortát tortaformában értelemszerűen. Két edényt előveszünk egyikbe 4 tojásfehérje és 4 ek víz. A másikba a 4 tojássárgája, a liszt, 8 ek cukor és a szalakáli.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük, ezután a másik edény tartalmát is összedolgozzuk (ha nem akarna összeállni még egy kanál víz mehet bele). Majd a tojásfehérje felét belelapátoljuk, és még géppel keverhetjük, de a másik felét már szép óvatosan csak egyirányba.
  4. Ezután a kivajazott-lisztezett formába öntjük, és irány az előmelegített sütő. 175-180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba nem árthat soha, de az első 25 percben ne nyitogassuk az ajtót.
  5. Míg a piskóta sül, elkészítjük a belsejét. Az epret megmossuk, csumázzuk és a felét négybe vágjuk. A másik felét pedig vagy egészbe hagyjuk, vagy félbevágjuk, ez majd a díszítéshez kell. A tejszínt is felverhetjük már most, és használatig betesszük a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a pudingot, de csak összesen 2,5 dl tejből, és nagyon sűrű lesz, ehhez megy a még megmaradt 2 ek cukor és 1 vaníliacukor, és a vanília aroma (ez ízlés szerint, de 2 kupaknál én nem ajánlanék többet, én egyet szoktam). Ebbe belekeverjük egyenlőre az epret. Kb. most mire elmosogatunk, kész is lesz a torta.
  7. Kivesszük és még melegen a felső kb. 1 cm-t levágjuk. Körbe kb. 1-2 ujjnyi piskótarész után kibelezzük. A belet széttépkedjük, és mehet a pudingos-vaníliás eperhez. Ezt jól összeforgatjuk, és visszakanalazzuk a tortába.
  8. A tejszínt elővesszük és egy vékony réteget teszünk erre a körre. A piskóta szélére pedig a megmaradt eperből félbevágott darabokkal kirakjuk.
  9. Rátesszük a kalapot, vagyis a piskóta tetejét. És már csak díszítjük. Körbe és a tetejére is tejszínhab és eper.
  10. Tegyük hűtőbe kb. 1 órára, de inkább többre.Együk meg! :-)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4197
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Ajánló

A költséget úgy számoltam, ahogy én sütöm. Mindig mindenből a legolcsóbbat veszem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kinguci1983 36 recept

Talán ez az én igazi első receptem. Sok receptet olvastam már, és vettem is innen-onnan ötletet, de így egybe ezt így még nem láttam. És a vicc az egészben, hogy nem is ez volt az eredeti elképzelés, de olyan rossz tejszínt kaptam éppen a boltban, hogy alig volt belőle hab. A márkáját nem írom le, de szörnyű volt. Mégis nagyon finom lett, megéri pepecselni vele, és ha míg sül a piskóta és közben meg tudunk csinálni minden mást, akkor legfeljebb 45 perc alatt kész is lehet vele lenni. Megéri a fáradságot, nem maradt szinte semmi belőle estére, pedig egy 20 szeletes torta jött ki ebből nekem, és voltunk rá 5-en, és délután ötkor vettem elő a hűtőből. Mivel ez 20 szeletes, és ha egy embernek kettőt szánunk, én ezt 10 személyre mondanám, de ha valaki falánk, éppen egyedül is megeheti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek