r
Nosalty Logó

Epertorta BPeti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epertorta BPeti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Összesen 175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1380.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    510 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    297 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1092 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    263.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6903.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.3 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1485.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2456 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    473 mg
  • D vitamin:
    401 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2409 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1898 micro
Összesen 5466 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Elkészítés

A tészta:

  1. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral és a sóval keményre verjük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük, belekeverjük a liszttel elkevert sütőport és az olvasztott vajat. Óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a habot. 24 cm átmérőjű, vajazott-lisztezett tortaformában 180 C-on 30-35 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy kisült, hogyha beleszúrunk egy fogpiszkálót, az tisztán jön ki.
  2. Ha kisült, hagyjuk 15 percig hűlni. A piskótát két egyenlő részre vágjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szirup:

  1. A cukrot a vízzel és vanília aromával felforraljuk, és ezt is kihűtjük.

Krém 1:

  1. A tojássárgájákat a cukorral, a liszttel és a vaníliás cukorral kikeverjük (száraz lesz). A tejet felmelegítjük 60-70 C-ra. A meleg tejet hozzákavarjuk a tojássárgájához. Visszaöntjük egy edénybe, és pudingot főzünk belőle. Hagyjuk ezt is hűlni.

Krém 2:

  1. Ennek már csak akkor lássunk hozzá, ha már minden kihűlt. A tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral.
  2. A pudingot óvatosan beleforgatjuk a habba.

Összeállítás és díszítés:

  1. A tortaformát, amiben a piskótát sütöttük, kivajazzuk, az oldalát is, és felhajtjuk sütőpapírral. Az egyik tortalapot az aljába rakjuk, azt megkenjük bőven a sziruppal.
  2. A felezett epret rakjuk az oldalához a formának. Közepére megy a krém, amit szépen elsimítunk. Rászórjuk a kockázott epret. A másik tészta alját is megkenjük bőven a sziruppal, ráfordítjuk.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral és a habfixálóval. Ízlés szerint díszítjük.
  4. Tálalás előtt legalább 2 órát hagyjuk hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2047
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt az eperszezon, és a lekvár, szörp mellett is marad még 1-2 darab, amiből ilyen finom tortát is készíthetünk akár.

Hozzávalók

A tészta:

A szirup:

Krém 1:

Krém 2:

Összeállítás és díszítés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!