r
Nosalty Logó

Eperke torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Becsei Ágnes
Eperke torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalapokhoz (3 db)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalapokhoz (3 db)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 5151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótalapokhoz (3 db)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1096.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    291.8 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13159 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    2643 mg
  • Vas
    1018 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    4778 mg
  • Nátrium
    2790 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.7 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    2463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    733 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    2265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2806 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 5151 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (3 db)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A piskótalapokhoz (3 db)

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az 5 ek.cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 csomag sütőporral összekevert 5 ek.lisztet. Egy papírral kibélelttéglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét és kb. 180-200 fokon készre sütjük. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt megfordítjuk egy konyharuhára pl. és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A másik 5-5 tojással ugyanígy járunk el. Utána verjük fel a tejszínt 1 cs habfixálóval. Keverjük simára a túrót a cukorral, adjuk hozzá a habfixálót, majd a felvert tejszínhabot.
  2. A 30 dkg apróra vágott epret keverjük a túrókrémhez. A krém felét kenjük az egyik piskótalapra, tegyük rá a második lapot, és ismét kenjük meg eperkrémmel, majd jöhet a harmadik lap is.
  3. A 4 dl tejszínt a habfixálóval és a cukorral verjük fel, kenjük a tetejére.
  4. Én egy Eperkés ostyalapot tettem rá tükörzselével, és marcipánvirágokkal és tejszínhabrózsákkal díszítettem.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x27x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17230
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperke torta
Becsei Ágnes 100 recept

A kisebbik lányom 4. szülinapjára készítettem el, mert imádja Eperkét, a rajzfilm szereplőt! :)

Hozzávalók

A piskótalapokhoz (3 db)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?