r
Nosalty Logó

Eperhabos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Eperhabos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 1294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 5167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    327 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 1294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    365.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2089.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2335 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 5167 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A robotgép táljába tesszük a vajat, és a cukorral habosra keverjük. A vaj legyen puha.
  2. A tojásokat hozzáadjuk egyenként, majd azzal is jól kihabosítjuk.
  3. A lisztbe keverjük a csipet sót és a citromhéjat, sütőport, és hozzáadagoljuk, majd kikeverjük alaposan.
  4. 24 cm-es tortaformát előkészítünk, és kikenjük vajjal, belisztezzük. Lehetőleg kapcsosat használjunk, mert lényegesen egyszerűbb lesz az elkészítése a tortának. Ugyanis a formában áll majd össze a torta. A krémet belesimítjuk a tortaformába, és 180 fokos sütőben (légkeverésesben) 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Eperzselé

  1. Közben elkészítjük a gyümölcszselét. Az epret egy edénybe öntjük a cukorral és citromlével, aromával, majd addig főzzük, míg el nem olvad a cukor.
  2. Ezután 1 tk étkezési keményítőt kevés vízzel elkeverünk, és az eperöntetbe keverjük. Eközben besűrűsödik, és el is készült.
  3. Tegyük félre kicsit hűlni, majd a tortaalapra kenjük rá. A tortalapot nem vesszük ki a formából, mert abban folytatjuk az elkészítését a tortának továbbra is.
  4. Mossuk meg a szép eperszemeket, amiket félretettünk, és vágjuk szeletekre. A tortát belülről rakjuk körbe a szeletekkel a széles felével állítva.Ha körberaktuk, akkor tegyük a hűtőbe dermedni, amíg a habot elkészítjük.

Tejszínes hab

  1. A gyümölcshabhoz a krémsajtot a cukorral kikeverjük.
  2. A tejszínhabot a zseléfixálóval keményre felverjük, majd a málnasűrítménnyel elkeverjük. Ezután a két krémet összevegyítjük, és a zselére kenjük el egyenletesen. Hűtőbe tesszük újra 1 órára.

Zselé a tetejére

  1. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a piros színű zseléfixet, és a félig kihűlt zselét a habra kenjük. Vigyázzunk, mert gyorsan megköt. Hűtőbe tesszük.
  2. Tálaláskor cukorba mártott eperrel és kék áfonyával díszítjük a közepén. A kapcsos oldalát leválasztjuk, és az alja lappal együtt emeljük a tortatálra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4503
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperhabos torta
Zsuzsamama56 321 recept

Régóta készülök epertortát készíteni, de valahogy kevés volt rá az időm. Most azonban megláttam a Tv-Paprika műsorában egy bajor cukrásznő hogy készíti, és nagyon megtetszett. Egyszerűsítettem rajta, mivel én krémsajtot is belecsempésztem a habba. Íme a recept. Kissé időigényes, de megéri vele kísérletezni. Epertorta bajor módra készült.

Hozzávalók

Piskóta

Eperzselé

Tejszínes hab

Zselé a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek