r
Nosalty Logó

Eper-vanília torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Eper-vanília torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 2710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Összesen 138 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 338 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1043 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    961.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    737 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 2710 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, lassan hozzáadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét a masszába keverjük.
  2. A 30 cm átmérőjű gyümölcstorta formát kivajazunk, kilisztezünk, beleöntjük a tészta masszáját.
  3. A sütőt 180 fokon bemelegítjük, a tésztát 25 percig, tűpróbáig sütjük (ha már a tűre nem ragad), ha aranysárga lesz kivesszük.
  4. Eperlekvárral a megfordított piskótát megkenjük. Ráöntjük a kihűlt pudingot.
  5. A megmosott, szárától megtisztított eperszemeket feldarabolva a tetejére rakjuk, a zselével leöntjük.
  6. A felvert tejszínhabbal díszítjük, amikor már kihűlt a zselé is.

Vaníliás puding

  1. A tejből kiveszünk 1 dl-nyit, ezzel a pudingport elkeverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, ehhez öntjük a pudingot. Felfőzzük folyamatos keverés mellett, míg kellően besűrűsödik. (A készítést a csomagoláson találod meg.)

Tortazselé

  1. A tortazselét a cukorral, a vízzel felfőzzük folytonos keverés mellett, csomómentesre.
  2. 3 percig hűlni hagyjuk, de még folyós legyen!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 14920
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Ajánló

A gyümölcs variálható, pl. sárgabarack, alma, őszibarack ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Születésnapra készítettük. 

Hozzávalók

Tészta

Vaníliás puding

Tortazselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek