r
Nosalty Logó

Eper- és rebarbara-ropogós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csupasüti
Eper- és rebarbara-ropogós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 367 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.8 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    713.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4379 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 254 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret és a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és összeaprítjuk egy nagy tálba, hozzá a kristálycukrot és 3 ek lisztet adjuk.
  2. Ezt a keveréket egy 23×33-es tepsibe tesszük.
  3. A száraz anyagokat összekeverjük, tehát a lisztet, barna cukrot, puha vajat és a zabpelyhet, szép morzsalékos legyen.
  4. Tegyük az epres keverékre, hogy egyenletesen mindenhol betakarja.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180-200 C-ra (ez az én gázsütőmön 4-es fokozat), és süssük 45 percig, vagy amíg aranybarnára pirul a teteje.
  6. Mikor kihűlt, tegyünk a tányérunkra egy nagy kanállal, és a tetejére egy adag vaníliafagyit.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 23x33
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 19542
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 29.

Ajánló

Ajánlom hozzá a kedvenc limonádémat, ami 1 liter vízhez 5 ek citromlé, 5 ek kristálycukor, néhány szeletelt citrom és narancs, jól behűtve, és némi  jégkockát bele...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper- és rebarbara-ropogós
Csupasüti 59 recept

Olyan csodálatos ez a két gyümölcs együtt, és most itt a szezonja, úgyhogy semmiképp ne hagyjuk ki ezt a finomságot! Mivel hétvégére kerti sütögetést terveztünk a családdal, ezért előző nap dupla adagot készítettem ebből az amerikai finomságból, amit vaníliafagyival tálaltam. A finomsága az egyszerűségében rejlik, hiszen rövid idő alatt elkészíthető. Több fázisfotó található a csupasuti.blog.hu-n.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek