r
Nosalty Logó

Eper-macaron szerelemtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kultné Szabó Noémi
Eper-macaron szerelemtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    266.9 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    919 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 4864 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el. Egy lábasban a fehér csokit és kb. 1,5 dl tejszínt elkezdünk melegíteni. Lehet bele tenni egy kikapart vaníliarudat is. Felolvasztjuk a csokit, de vigyázzunk, ne forraljuk fel. Ha összeolvadtak, és kicsit sűrűsödik, levesszük a tűzről, kihűtjük.
  2. A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A vége felé beleszórjuk a kristálycukrot, és a feléhez hozzáadjuk az ételfesték (a szín világosodik, ahogy megsül).
  3. A porcukrot hozzákeverjük a mandulaliszthez. És összeforgatjuk a tojáshabbal. Nagyon óvatosan, ne törjön össze.
  4. Egy szilikonos sütőpapírra előre megrajzoljuk a kívánt nagyságú tortakarikát. Én egy 22 cm-es tortaformát használtam. 2 sima és 2 piros tortakarikánk lesz. Sütőt melegítsük elő 150 fokra. Egy nyomózsákból nyomjuk a karikák közepére a masszát, kissé szét fog terülni. Majd hagyjuk őket száradni kb. fél órát. Tegyük a sütőbe 10-15 percre. Ezalatt fel fog jönni, és kicsi talpa lesz.
  5. Ha kész mind a 4 karikánk, teljesen hűtsük ki. Az epret mossuk meg csöpögtessük le. A tortát állítsuk össze. A tejszínes csokis krémet, habosítsuk ki. Osszuk 3 részre, kenjük meg a rétegeket, vágjunk rá epret. Nekem maradt még a tésztából, így lett pár db apró macaron is.
  6. A maradék tejszínt verjük kemény habbá, és díszítsük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4962
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eper-macaron szerelemtorta
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Anyuval találtuk ki unokahúgom szülinapjára. A recept alapja egy újságból van, a krém az egyszerűség kedvéért egy csokiganache, fehér csokival. Az epernek szezonja van, így az lett bele a csodálatos gyümölcs, ami a tejszínnel, csokival csodás házasságra kel. :) Málnával, áfonyával szintén jól sikerülhet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek