r
Nosalty Logó

Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Az én mandulás-sárgabarackos rudacskáim
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 5859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.9 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1465 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    401.2 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5837 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1322 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    1269 mg
  • Foszfor
    2694 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    491.6 g
  • Cukor
    383 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 5859 kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 470 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk. A tepsit kibéleljük papírral, a sütőt előmelegítjük.
  2. A marcipánt apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a tojásfehérjéket és konyhai robotgép dagasztó spiráljával jól összekeverjük. A marcipánmassza majdnem teljesen fel kell, hogy oldódjon a tojásfehérjében!
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk.
  4. A szeletelt mandulát egy lapos tányérba szórjuk.
  5. A tésztából evőkanál segítségével kis adagokat veszünk, nedves kézzel hosszúkás formára nyújtjuk, majd a mandulában megforgatjuk. Kb. 5 cm hosszú legyen.
  6. A rudacskákat a tepsire helyezzük, és kb. 12 perc alatt megsütjük.
  7. A rácson kihűtött rudacskák mindkét felét vízfürdőben megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk, majd hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5969
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi aprósüteménynek készült. Kb. 40 darab lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!