r
Nosalty Logó

Emeletes sertésborda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Emeletes sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 3973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3268.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 994 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    301.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.9 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13075.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    1349 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    3247 mg
  • Nátrium
    7747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    901 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    788 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    647 micro
Összesen 3973 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2309 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Elkészítés

A rétegzéshez

  1. Kiklopfoljuk a húsokat nem túl erősen, besózzuk, borsozzuk, hagyjuk kicsit állni.
  2. Addig előkészítjük a kolbászt: karikákra vágjuk; a hagymát apró kockákra, a ketchupot és a tejszínt egybekeverjük csipet cukorral, borssal; a sajtot összetörjük vagy lereszeljük.
  3. Egy pataki tálat kivajazunk, erre fektetjük a bacon vagy más szalonnaszeleteket.
  4. Erre jöhet egy adag hús, rá egy adag mártás, hagyma, kolbász, és folytatjuk a rétegezést, amíg ki ne fogyunk az alapanyagokból.
  5. Kb. 200 fokon alufóliával letakarva 40 percet "pároljuk" a sütőben, majd levesszük a fóliát, és 15-20 perc alatt szép színűre pirítjuk tovább ezen a hőfokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 4715
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 07.

Ajánló

Krumplifánkot szoktunk hozzá csinálni mindig. Isteni vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Édesanyám régi-régi receptje, amit ő is a mamájától tanult.

Hozzávalók

A rétegzéshez

A mártáshoz

A tál kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek