r
Nosalty Logó

Élesztős zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
befa
Élesztős zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 7586 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 444 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    407.8 g
  • Telített zsírsav
    172 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1042 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    1720 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    928.6 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2165 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    578 micro
Összesen 7586 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 444 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk 5 dkg cukorral, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, az egész tojás és a tojássárgáját, valamint 30 dkg vajat. Simára összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
  2. A tésztát három egyforma részre osztjuk, és mindegyiket kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe fektetjük. A lekvár felével megkenjük, majd a fele dióval (melybe előzőleg belekeverünk 15 dkg cukrot) megszórjuk.
  3. Rátesszük a második lapot, erre ismét lekvárt, majd a maradék diót szórjuk rá.
  4. Ráborítjuk a harmadik lapot, lenyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A tetejére csokimázat készítünk. 20 dkg cukrot megdarálunk, belekeverünk 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó oljajat, 3 ek forró vizet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 28189
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Kezdő" koromban találtam ezt a receptet egy újságban. Nagyon egyszerűnek tűnt, hát kipróbáltam. Elsőre sikerült, ráadásul finom is lett! Azóta bár több receptet is kaptam, ez maradt az én és családom kedvence.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek