r
Nosalty Logó

Éjszakai pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tunder70
Éjszakai pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 4938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 363 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    945.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 494 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    314 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9454.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1706 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    5593 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3078 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2936 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    536 micro
Összesen 4938 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, 2 db tojássárgáját, a tejfölt, sót, 10 dkg reszelt sajtot (elhagyható).
  3. Összeállítjuk a tésztát egy tálban.
  4. Lelisztezzük, letakarjuk egy konyhakendővel, és éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap kivesszük a hűtőből, egyszer átdolgozzuk a tésztát, mert a teteje egy kicsit cserepes lesz.
  6. Elnyújtjuk kb. 2 cm vastagságúra,a tészta tetejétkéssel vékonyan berácsozzuk.
  7. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kicsit megsöndörgetjük a pogácsa oldalát, hogy magasabb legyen.
  8. Kizsírozott tepsibe egymástól kb. 2 cm-re tesszük. A tetejét a tojásfehérjével bekenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal (szezámmaggal is nagyon finom).
  9. 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Két gáztepsivel lesz belőle. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 28797
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tunder70 15 recept

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, már vagy 20 éve. Én azóta így készítem a pogit. Azért szeretem, mert nem kell hajtogatni a pogácsa tésztát, és így is leveles, réteges lesz. Senki nem mondja meg, hogy nem hajtogatott tésztából van. Sokkal gyorsabb így elkészíteni! Tudtad-e?Julianus barát is nehéz útja során huszonkét „hamu alatt sült” pogácsából élt. Sok más ősi mesénk kezdődik azzal, hogy a világgá ment hős hamuban sült pogácsával telt tarisznyával indult az ismeretlenbe. Legkorábbi belső-ázsiai eredetű népmeséinkben a hamuban sült pogácsa (a „hamvas pogácsa” vagy „turta”), nem a képzelet szülötte, hanem valóságos sütési technikára emlékeztet. Ezzel tarisznyázta fel a szegény ember fiait, amikor útra keltek szerencsét próbálni. Ezt osztotta meg meséink hőse az öreg koldussal, a rókával, a kisegérrel és a hangyákkal. A „pogácsa” nem tekinthető hungarikumnak, mivel általánosan elterjedt más országokban is, bár nálunk a leggyakoribb, sok magyar változata ismert. (forrás: demokrata.hu)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!