Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vajbabfőzelék recept

hozzászólások (21)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Kálium
Nátrium
Vas

TOP Vitaminok

K C Folát E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
7.1 g

zsír

Összesen:
21.6 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
26 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1.9 g
Kalcium:
175 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
81 mg
Foszfor:
177 mg
Kálium:
718 mg
Nátrium:
703 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
6 µg

szénhidrát

Összesen:
28.6 g
Élelmi rost :
10 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
300.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
57 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
117 µg
A vitamin (RAE):
197 µg
E vitamin:
5 mg
K vitamin:
189 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
28.4 g

zsír

Összesen:
86.4 g
Telített zsírsav:
30 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
28 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
19 g
Koleszterin:
104 mg

ásványi anyagok

Összesen:
7.4 g
Kalcium:
693 mg
Vas:
15 mg
Magnézium:
317 mg
Foszfor:
705 mg
Kálium:
2867 mg
Nátrium:
2816 mg
Cink:
3 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
114.6 g
Élelmi rost :
39 g
Összes cukor:
8 g

víz

Összesen:
1200.2 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
228 mg
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
464 µg
A vitamin (RAE):
788 µg
E vitamin:
19 mg
K vitamin:
750 µg
B12 Vitamin:
1 µg
D vitamin:
1 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.3 g

zsír

Összesen:
3.9 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
5 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
32 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
14 mg
Foszfor:
31 mg
Kálium:
128 mg
Nátrium:
126 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
5.1 g
Élelmi rost :
2 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
53.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
10 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
21 µg
A vitamin (RAE):
35 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
33 µg
B12 Vitamin:
0 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2019-01-23 11:08

Szia!

Persze, bármilyen :) Ha vegát szeretnél, akkor zöldség, de amúgy bármi, ami a fagyasztódban lapul. :)
Üdv,
NoSalty

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2019-01-23 11:12

Szia!

Az alaplé az, amit a leveskockával szokás pótolni. Tulajdonképpen zöldségekből, vagy húsokból készült lé, ami annyiban különbözik a húslevestől, hogy nincs fűszerezve. Készíthetsz alaplevet zöldségekből, tyúkból, marhából, de halból is. Az így kapott alaplé mélyhűtőben fagyasztva hónapokig eláll, és használhatod levesekhez, szószokhoz, főzelékekhez vagy rizottóhoz, vagy bármihez.
Üdv,

NoSalty

Naschkatze
Naschkatze Sat, 2017-10-28 19:15

Fantasztikus recept! Végre én is el tudtam készíteni a rántást :) én ugyan tejföl hozzáadása nélkül készítettem, de ez semmit nem von le az értékéből :)

Momokka
Momokka Sat, 2017-08-26 00:18

"Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz" Visszaöntjük? :) Az alapléből lett merítve?

317
vajbab 1 kg
alaplé 8 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 40 ml
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
víz 1 dl
tejföl 2 dl
petrezselyem 1 csokor