r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós lepény Yolitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű túrós lepény Yolitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 879 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.5 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 879 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10209.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    2654 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    2992 mg
  • Nátrium
    1792 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    773.5 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 5258 kcal
  • 11% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajjal vagy margarinnal kikenjük a tepsit. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe (közepes zománcos vagy cserép), és egyenletesre elrázzuk. A keverék tetejére szórunk egyenletesen kb. 0,5 kg túrót. Ráöntünk legalább 0,5 liter, vagy egy nagy doboz tejfölt. (Fontos, mennyire száraz a túró.)
  2. Ízlés szerint rászórjuk a beáztatott mazsolát. Ráreszelünk vagy vékonyan rávágunk 1 cs vajat, majd rászórjuk a lisztkeverék másik felét.
  3. A tetejére valókat összekeverjük és egyenletesen rálocsoljuk a tepsiben lévő keverékre. Néhány helyen villával megszurkáljuk a „tésztát”, hogy a folyadék le tudjon csurogni.
  4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (mint a piskótánál, én légkeverésesben 180 fokon, ez normál sütőben 200 fokot jelent) kb. 40-50 percen át sütjük. (A végén egy kicsit lehet magasabb a hőfok, hogy a teteje pirosabb legyen.)
  5. Variációk: mazsola helyett meggyet, málnát is szórhatunk rá. A túrót ízesíthetjük reszelt citromhéjjal is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 429
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 159145
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Ajánló

Langyosan a legfinomabb, vaníliás porcukorral megszórva, vagy vaníliaszósszal körülöntve!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztanyukám, Ilona receptje! Nagyon régi recept, még ő is az anyukájától tanulta. Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek