r
Nosalty Logó

Egyszerű töltött lángos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyszerű töltött lángos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 10016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.2 g

Zsír

  • Összesen
    622.2 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    254 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14730 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    448 mg
  • Kálcium
    2716 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2774 mg
  • Nátrium
    8288 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    893.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    177 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    805 micro
  • Kolin:
    293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 10016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral.
  2. A krumplit, miután puhára főztük jól összetörjük, majd a liszttel és a sóval kelesztőtálban összeöntjük a felfutott élesztővel.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd 45 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. Ha legalább kétszeresére kelt, kinyújtjuk kb. másfél cm vastagra, kb 10-12 cm-es darabokra szaggatjuk, majd letakarva ismét 20 percig pihentetjük.
  5. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. Felkockázzuk a hagymát, és egy tálban összekeverjük a tejföllel, reszelt sajttal, és a felkockázott virslivel. Hozzáadjuk esetleg a gombát, vagy kukoricát, majd ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és oregánóval.
  6. Ha újra megkelt a tésztánkszétnyomkodjuk, majd a közepébe helyezünk kanállal a töltelékből, félbehajtjuk, és a szélét összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben a töltelék.
  7. Ha kész, bő olajban kisütjük, hogy szép piros legyen mindkét oldala.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 154
  • Össznézettség: 116319
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A tésztája finom puha lesz, még másnap is! Ebből kb. 10-12 db jó nagy és vastag lángos lesz, ami nálunk elég két étkezésre 3 főnek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?