r
Nosalty Logó

Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 913 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.5 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    382 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1082 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3646 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 457 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a kristálycukrot karamellizáljuk, ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük a tejszínt - a cukor meg fog keményedni, ne ijedjünk meg -, s takaréklángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ha ez megtörtént, félretesszük hűlni. Előkészítjük a krémhez valókat.
  2. A vajat, krémsajtot, 3 evőkanál kókuszreszeléket alaposan kikavarjuk. Ha a karamellünk kihűlt, hozzáadjuk, s ezzel is jól kikavarjuk. Hűtőbe tesszük körülbelül 10-15 percre (azért 5 percenként nézzük meg, kavarjunk bele, milyen az állaga), hogy egy kicsit dermedjen, kenhető legyen.
  3. Előkészítjük a kekszet, kiborítjuk egy tálba. Egy kb. 50 cm hosszú sütőpapírt kiterítünk a munkaasztalon, kivesszük a hűtőből a krémet. A sütőpapírt megszórjuk kókuszreszelékkel. Elkezdjük a kekszek kenését, "összeragasztását". Először egy kekszet egy teáskanálnyi krémmel megkenünk, hozzátapasztunk egy másikat, még kettőt így kenünk, tapasztunk, ekkor már meg tud állni, s így folytatjuk tovább. Addig végezzük ezt, míg a keksz el nem fogy - a végére hagyjunk a krémből 2-3 evőkanálnyit, ezzel fogjuk a "rudunkat" bekenni minden oldalán.
  4. Tiszta kézzel, az ujjunkkal először a tetejét, s a két oldalát kenjük be a maradék krémmel, a keksz sarkainál lévő résekbe is "toljunk". Ha kész, a keksz mellett szórjuk meg a papírt reszelékkel, s óvatosan, határozott mozdulattal, a papírt megemelve átfordítjuk a kókuszra.
  5. Ekkor az alját is bekenjük a maradék krémmel, majd alaposan megszórjuk reszelékkel a helyét, s visszafordítjuk a papír megemelésével (a kezünk a kekszrúddal szemben legyen, mindkét felénél, hogy ne csússzon szét, ne deformálódjon el). A kimaradt oldalakkal is így járunk el, a két végét pedig ügyesen beszórjuk a reszelékkel. Készen is van a mennyei sütink, most a papír átemelésével egy megfelelő méretű tepsibe (kinek, milyen eszköze van) átemeljük, lefedjük, s eltesszük pihenni egy éjszakára.
  6. Másnap már nem kell ennyire óvatosan bánni vele! :) Nagyon szépen szeletelhető! Ferdén kell szeletelni, így lesz ilyen szép csíkos! Ízlésünk, elképzelésünk szerint áttesszük - most már meg lehet fogi, nem csúszik szét, nem deformálódik el :) - tálcára, tálra, szeleteljük, majd jóízűen csemegézünk belőle! :) Isteni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 305
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 55026
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és nagyon finom édesség....szinte csak csokis változatokat lehet találni ebben a "kategóriában", ezért töltöttem fel már régebben a Nutellás-mascarponés kekszsüti receptemet is....most pedig egy új ízesítéssel, téglalap alakú kekszből....valóban egyszerű, csak részletesen írtam, hogy mindenki számára érthető legyen....mi imádjuk a karamelles ízt, kedvenceink egyike, bármely formában....rövidre fogva....egyszerű, mutatós (vendégvárónak is kiváló), s nem utolsó sorban nagyon - nagyon - nagyon fincsi :)…..aki nem hiszi, próbálja ki :)…..

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?