r
Nosalty Logó

Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Juhász István
Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23970 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4205.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1085 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    1630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1515.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    695 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    4536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    143820 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 1759 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7593 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először zsemleszínű rántást készítünk a napraforgó olajból és a lisztből. Utána hozzáöntjük a sűrített paradicsomot és a víz körülbelül felét, simára keverjük, és felforraljuk.
  2. A forrásban lévő leveshez hozzáadjuk a hagymát (egészben), sót, cukrot és a fűszereket. Majd az egészet kb. 5-10 percig forraljuk, végül ízlés szerint vízzel felöntjük (és felforraljuk). Közben elkészítjük a krutonokat, és lereszeljük a sajtot.
  3. A szeletelt kenyeret leszélezzük, keresztbe félbevágjuk. A megtisztított, megmosott fokhagymát áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, majd a forró olajban a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3879
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 05.

Ajánló

A forró levest felmelegített tányérban (edényben) tálalom, tetejét reszelt sajttal megszórom, mellé helyezem a krutonokat. Esetleg friss, durvára vágott bazsalikomlevéllel meghintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, gyors paradicsomleves krutonnal
Juhász István 36 recept

Nagyon gyorsan elkészíthető, és rendkívül ízletes a fűszerezésnek köszönhetően. Természetesen készülhet friss paradicsomból is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!