r
Nosalty Logó

Egri krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Egri krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 7750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Összesen 294 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    362.3 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1427 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2437 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    878 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2390 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    550 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 7750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 294 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az átszitált lisztet morzsoljuk össze a vajjal, majd adjuk hozzá a porcukrot, tojást, kakaót és a 6 evőkanál hideg tejjel elkevert szalalkálit.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, és egy nagy tepsi kizsírozott hátlapján egymás után megsütjük a két tésztalapot.

A krémhez

  1. A lisztet összekeverjük egy kevés tejjel (csomómentesre). Hígítsuk fel még egy kicsit a tej egy részével.
  2. A lisztes tejbe belekeverjük a 3 tojássárgáját.
  3. A többi tejet felforraljuk, de még forrás előtt, állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztes-tojásos keveréket.
  4. A krémet sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Hűtés közben is keverjük meg gyakran, hogy ne legyen csomós!
  5. A vajat keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral. A hideg krémmel dolgozzuk össze a vajas keveréket.
  6. Ennek a krémnek a felét kenjük el egyenletesen az egyik tésztalapon.

A babapiskótás részhez

  1. A babapiskótákat mártsuk bele rövid ideig egyenként a rummal elkevert tejbe, amit előzőleg felforraltunk, és kihűtöttünk. A piskótákat rakjuk szorosan egymás mellé a krém tetejére.
  2. A maradék rumos tejjel egyenletesen kenegessük meg a rárakott piskótákat.
  3. Kenjük rá a krém másik felét, illesszük rá a másik tésztalapot, és jöhet az utolsó lépés, a csokimáz.

A csokimázhoz

  1. Gőz fölött olvasszuk meg a tortabevonót 4 ek étolajjal, öntsük a sütemény közepére a csokimázat, és gyors mozdulatokkal simítsuk el a sütemény tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33×35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 446
  • Tegnapi nézettség: 33
  • 7 napos nézettség: 107
  • Össznézettség: 132182
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 28.

Ajánló

Néhány óra elteltével szeletelhető a finom Egri krémes sütemény.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy nagyon régi recept, valamikor 25 évvel ezelőtt sütöttem először ilyen süteményt. Az eredeti receptben sütőpor szerepelt, de mivel elég nehezen puhult meg a tésztája, inkább szalalkálit használok ennél a süteménynél sütőpor helyett. Ez a praktika azóta is jól bevált.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A babapiskótás részhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek