r
Nosalty Logó

Egészben sült tilápia fokhagymával töltve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egészben sült tilápia fokhagymával töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 459 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1374 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    413 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 459 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4331.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    435 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1240 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 1374 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a tilápiát, beirdaljuk, besózzuk, borsozzuk kívül-belül.
  2. A fokhagymákat gerezdekre szedjük, de nem pucoljuk meg őket. Vizet forralunk, és beledobáljuk őket pár percre, míg egy picit meg nem puhulnak. Kiszedjük, lecsepegtetjük őket, és beletesszük a hal belsejébe.
  3. A halat egy rácsos tepsire tesszük, alá papír, így nem tapad le. A papírra kis lyukakat szaggatunk, így a keletkező nedvesség le tud csöpögni alá. A halat beolajozzuk, majd forró sütőbe tesszük.
  4. Eközben a haricot vertseket lobogó, sós vízbe dobjuk, és 5 percig főzzük. Majd leszűrjük, és forró vajba megsütjük, és folyamatosan adunk hozzá húsleves levet, így párolódik. Mikor már puha belül és még ropog kicsit, akkor jó, mert nem esik szét.
  5. A halat az egyik oldalán félkészre sütjük, majd megfordítjuk (óvatosan, mert könnyen szétesik), és olajban elkevert paprikával beecseteljük. Mikor szép piros megfordítjuk, és a másik oldalát is beecseteljük paprikás olajjal, majd tovább sütjük.
  6. Ha mindkét fele megbarnult kész is a hal, kivesszük, a fokhagymákat mellé tálaljuk. (Akkor jó, ha a fokhagyma kinyomható szinte krémszerűen a héjából, és nem is erős fokhagymaízű ekkor már). Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1957
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a tilápiát, eddig darabokban sütöttük, de most egészben akartam elkészíteni. Mutatós és nagyon finom is lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?