r
Nosalty Logó

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Moldevit
Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 961 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3839 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 961 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2476 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3839 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész csirkét hozzá illő ,kis méretű sütőtálba helyezzük, majd a bőrét hústűvel/hegyes késsel körbe szurkáljuk, hogy a húsban lévő folyadék távozhasson.
  2. A csirke bőrét enyhén megsózzuk, és a felaprított snidlinggel jól megszórjuk.
  3. Felolvasztunk 10 dkg margarint, amit sózunk, borsozunk, és beletörünk 2-3 fokhagymát. Jól elkeverjük.
  4. A (hűtőhideg) csirkét kívülről jól meglocsoljuk a fűszeres margarinnal, a comboknál és szárnyaknál a redőkbe dugdossuk a fokhagyma darabokat. A maradék fűszeres margarint a belsejébe locsoljuk + még sózzuk.
  5. A maradék 10 dkg margarint a csirke mellé rakjuk, hogy legyen majd mivel locsolgatni.
  6. 180 fokos sütőben (légkeveréses) alufóliával fedve fél órát (hogy minden mélységében átpuhuljon és főjön a hús), majd fólia nélkül további 1 órán át sütjük.
  7. Közben 3-5 alkalommal locsolgatjuk a margarinos lével, ami a sütőtálban összegyűlik alatta. Így szép lesz a színe, és ropogós a bőre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3820
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 20.

Ajánló

Ha nagyobb tepsi áll rendelkezésünkre, és még több idő, akkor első lépésként egy erre alkalmas csirkedaraboló ollóval vágjuk ki a csirke gerincét. Ha ezzel megvagyunk, fektessük a hátára a csirkét, és a mellcsontra támaszkodva törjük el azt. Így kilapítjuk, és egyenletesebben tud sülni mindenütt a csirke. :) Bármilyen salátával és/vagy egyéb körettel kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
Moldevit 8 recept

A páromnak épp diétás napja volt, de előre 2 napra kellett főznöm. Így jött az ötlet, hogy sült csirkét friss salátával készítsek. A saláta a másnapos csirkesültet is feldobja, késő esti vacsi alkalmával is könnyen emészthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek