Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Durum tagliatelle recept

hozzászólások (17)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Mangán
Réz
Foszfor

TOP Vitaminok

B3 Folát B5 B1

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
13.7 g

zsír

Összesen:
2.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.2 g
Kalcium:
36 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
145 mg
Foszfor:
508 mg
Kálium:
431 mg
Nátrium:
52 mg
Cink:
4 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
3 mg
Szelén:
89 µg

szénhidrát

Összesen:
71.1 g

víz

Összesen:
60.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
7 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
43 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
54.7 g

zsír

Összesen:
9.9 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g

ásványi anyagok

Összesen:
4.7 g
Kalcium:
142 mg
Vas:
14 mg
Magnézium:
578 mg
Foszfor:
2032 mg
Kálium:
1724 mg
Nátrium:
210 mg
Cink:
17 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
12 mg
Szelén:
358 µg

szénhidrát

Összesen:
284.5 g

víz

Összesen:
243.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
2 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
27 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
172 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
9.1 g

zsír

Összesen:
1.6 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
24 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
96 mg
Foszfor:
338 mg
Kálium:
287 mg
Nátrium:
34 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
60 µg

szénhidrát

Összesen:
47.4 g

víz

Összesen:
40.6 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
29 µg

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-06 00:23

Szép kis kupacok!!! Jó olvasni a lekesedésedről! Te aztán pörögsz a lisztek között most, Te kis Lisztangyalka ;) puszi, Torma :)

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Wed, 2013-02-06 07:07

:D Köszi! De jót nevettem. Vizuális típus vagyok és látom magam előtt, ahogy lisztes képpel ide-oda röpdösök a házban, hol egy tál megkelt tésztával be a konyhába, hol egy kisült cipóval ki az ebédlőbe, hol egy tálca tésztával be a kamrába. Ez majdnem így is van (sajna csak hétvégén), de igazából tetőtől talpig csupa liszt vagyok (szerintem csak a talpam nem tudom összekenni) és szárnyak híján lábbusszal közlekedek. Puszi: Ági 0:)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-06 11:24

De egy cuki kis nőszemély vagy! Szerencsés a családod; röpködj csak minél többet, minél tovább az Életben !!!!! Puszi a lisztes pofidra, Torma :)

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-02-06 12:02

Húha, ez olyan erős, szorongatós ölelés volt, lendülettel jött; olyan jó magyaros! Olyan Ágis-lelkes-ölelés :) puszillak, Te kis Drágaság, Torma:)

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-02-05 14:18

Szia Ági! Az én konyhám hasznos darabja a tésztagép, bár nem napi szinten használom. Olyan csukló kímélő. A lebbencstésztát ki se tudnám nyújtani enélkül egyenletesre. Barátfüléhez is ügyes szerkezet.
Ha használom, akkor nagyobb mennyiséget szoktam készíteni (ne ipari mennyiségre gondolj). Ez esetben tapasztalatból tanácsolom, hogy ne kupacolj, hanem csíkokat fektess a terítőre, mert összeragad örökre, és nem fő egyformán. Üdv: Éva

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2013-02-05 14:53

Szia Éva! :) Ha nagy leszek, vagy jó leszek (?) talán nekem is lesz majd tésztagépem. Ipari mennyiséget (bírom ezt a kifejezést) azt hiszem én sem gyártanék, mert ketten vagyunk, meg hely is kell a szárításhoz. Amúgy csak a prototípust szárítottam így kupacolva, (kétszer) kicsit átmozgattam őket, míg még képlékeny volt a tészta és képzeld, tök fura kis gombolyagok lettek. Azért 3-4 kupac így is összeragadt, amire lehet, hogy kevesebb liszt került, úgyhogy aranyos vagy, köszi a tanácsot. A tegnapi adagom már fektetve szárad. Most minden létező vízszintes hely a kamrában tésztaszárító polccá lépett elő. :) Neked milyen típusú tésztagéped van? Megkérdezhetem?
Előre is köszi! Üdv: Ági

Szeva50
Szeva / Szeva50 Tue, 2013-02-05 18:43

MARCATO / Atlas Mod.150 Made in Italy 20 éve importáltam kézipoggyászban Ausztráliából. Itthon is lehet kapni ezt a típust azóta. Sőt, kiegészítők is léteznek. Van ravioli kiegészítőm, de azt csak egyszer használtam. Az alapot (nyújt) és a széles+keskeny metéltet szeretem dolgoztatni. Szia: Éva

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2013-09-24 21:46

Szia Éva!
Bár már nem most írtad a fentieket, én akadtam erre csak most, de kérdezni szeretnélek...
Én is éppen készülök 1 ilyen Marcato Atlas masinát venni és most hogy olvasom, hogy már 20 éve használod, ez mindjárt egy hatalmas pluszt jelent nekem... A raviolit miért nem használod, nem jó???
Üdv. Betty

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2013-02-05 19:01

Szia Éva! De aranyos vagy! Nagyon szépen köszönöm! Elég kalandos utazás lehetett! :)
Hát úgy látszik, hogy véletlenek márpedig nincsenek! :) Épp írtam Gabi barátnémnak, hogy anyukámnak is van egy tésztagépe, az anyukájától örökölte. Képzeld! Pont ugyanez a márka és típus! Most már biztos, hogy kell egy ilyet szuper szerkentyűt szereznem! Olyan jókat írtál róla, azért is kérdeztem, hogy neked milyen van. Ezer köszönet! Azóta is itt mosolygok. Puszi: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2013-02-05 11:34

Gratulálok Ágikám, ez is nagyon szép lett! És ugye, h. a házi tésztánál nincs jobb?! Üdv a táborban! :-D Vasárnap én is házi tésztát főztem megint, láthatod a blogon. Nekem hamarosan lesz tésztagépem, alig várom már, h. birtokba vehessem. :-) /...jó a konyharuhád! ;-)/ Szép napot, sok puszi: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2013-02-05 11:53

Szia Gabikám! Köszönöm szépen, aranyos vagy! ...hát igen. Egy újabb dolog a kovászolás mellett, amitől irtóra lelkes lettem. Már ezer éve ki akartam próbálni a házi tésztát. Főleg, hogy több, mint egy éve csak durumbúzából készültet eszünk.
Húúú... de jó neked! Lesz szép tésztagéped! Én is szeretnék majd egyet... :) Képzeld, anyunak van otthon (még Messzemamámé volt), de valahogy ráfelejtettünk. Most, hogy meséltem neki az új "dilimről", eszébe jutott, még öcsém is tök lelkes lett, hogy majd gyártjuk a tésztát otthon! Hát úgy örültem neki. Ezerszer finomabb, mint bármelyik bolti. :)
Néztem a süniskanalat, olyan ügyesek vagytok! Nagyon egyre jár az agyunk ám. A hétvégén én is csináltam kakaós csigát. A tiéd csudaszép! Puszillak: Ági

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2013-02-05 15:21

Bárcsak minden korunkbéli anyuka és nem anyuka missziót indítana, és visszahozná a régi jó dolgokat, mint amilyen a házi tészta! Bár úgy vettem észre, egyre többen vagyunk, akik rájönnek, h. sutba kéne vágni a tartósítószerrel és adalékanyagokkal telinyomott kajákat, és visszatérni nagymamáink alapanyagaihoz. Tudom, sokan úgy érzik, nincs erre se idejük, se kedvük, mert azt gondolják, ezer évbe telik megdagasztani egy kenyeret és meggyúrni, kinyújtani, felvágni egy tésztát. Ma viszont rendelkezésünkre áll egy csomó háztartási gép, ami lerövidíti a fent említett házi készítésű ételek elkészítési idejét. Épp ma járt nálam egy nőci, aki egy svéd gépet mutatott be, amivel vajat köpülni, sajtot készíteni, gabonát őrölni, tésztát dagasztani és gyúrni és még egy rakat dolgot lehet csinálni, és ezzel jelentősen csökkenteni lehet a konyhában töltött időt. Persze drága gép, de inkább erre adnék ki egyszer több pénzt, mint hogy mérgezzem magam a bolti borzalmakkal, h. aztán vagyonokért gyógyíttassam magam a mellékhatásoknak köszönhetően.
Örülök, h. tetszik a blog, köszi a dícséretet, meg az is tök jó, h. egy rugóra járunk! Jó lenne egyszer személyesen is találkozni! ;-) Puszillak: Gabi

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Tue, 2013-02-05 18:51

Milyen igazad van! :) Az én konyhai gép felszereltségem kimerül egy kávédaráló, egy alap botmixer és egy kézi robotgép triójában (már ami nem emberi erőforrással működtethető). :) Egy ilyen masina klassz lehet! Simán ilyenre kéne kiadni pénzt, mint félkész kajákra.
Tényleg jó lenne egyszer személyesen találkozni! Szoktál Szegeden járni? Szuper lenne egy hétvégén, -ha végre beüt a jó idő- sétálni egyet a városban, és kiülni valahová egy finom kávéra (vagy ilyesmire). Puszi: Ági:)

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Tue, 2013-02-05 19:37

Ritkán járok Szögedébe, de simán megéri átmenni, csak hogy talizzunk. :-) Ha a blogon esetleg hozzászólnál egy kajámhoz, és abban megadnád a telószámodat vagy emilcímedet, akkor azt csak én látom, senki más, nem teszem közzé, szóval örülnék, ha ilyen módon megosztanád az elérhetőségedet. :-) Szép estét, puszi: Gabi

339
durumliszt 40 dkg
víz 2 dl
1 csipet