r
Nosalty Logó

Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Duplán karamellás-tejszínkrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 6793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    345 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 850 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    351 g
  • Telített zsírsav
    213 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    822 g
  • Cukor
    394 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 6793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és addig főzzük, míg teljesen fel nem olvad.
  2. A liszttel elkeverjük a szalalkálit, és a langyosra hűlt karamelles tejjel, tojással összegyúrjuk.
  3. 4 cipóra osztjuk. Időközben a tészta a karamelltől keményedik. (Én úgy segítettem a nyújtásnál, hogy előtte 1 cipót betettem a mikróba pár fordulatra. Így könnyebben nyújtható lett.)
  4. Egyenként kisütjük a lapokat 24×39 cm-es vajjal lekent tepsi hátoldalán. (170 fok, 7 perc a sütés idő, semmiképpen se haladjuk túl, mert nem fog összepuhulni a krémtől sem!)
  5. Tejszín ízű krém készítése: A pudingporokat a tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd kihűtjük, és a vajjal összekeverve kihabosítjuk.
  6. A karamelles krém készítése: A pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük, és vajjal habosra keverjük.
  7. Betöltjük a lapokat. Alsó lap-tejszínes krém-lap-karamelles krém-lap-tejszínízű krém-lap. A tetejét porcukorral megszórjuk. Egy éjszakára hűtőbe téve a lapok összepuhulnak, és utána szeleteljük. Nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 28 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17588
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Húsvéti süteményünk egyike volt. Nagyon ízlett mindenkinek! Ajánlom elkészítésre!

Hozzávalók

A lapokhoz:

A tejszínes krémhez:

A karamelles krémhez:

A sütemény tetejére:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?