r
Nosalty Logó

Dupla kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Dupla kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

locsolás

Összesen 1366 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

locsolás

Összesen 5465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

töltelék

locsolás

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1366 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3963 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.8 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    721 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 5465 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

locsolás

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a tejjel megdagasztjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Kb. 2-3 cm-es csíkokat vágunk, amit megkenünk vékonyan olajjal, majd végigszórjuk a kakaóval elkevert porcukorral. A csík egyik végét feléig feltekerjük, a másik oldalról szintén.
  3. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk. Ha maradt még kakaós cukrunk, rászórjuk a csigák tetejére.
  4. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük. Mikor már majdnem kész, vaníliás cukros tejjel megöntözzük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5784
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 15.

Ajánló

Foszlós, puha tésztát kapunk, amit gyerekeknek tízóraira is be tudunk csomagolni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor ezt a fajta kelt tésztát készítem, annyira jó illatok vannak az egész lakásban, főleg meg ha még a páraelszívót is bekapcsolom, az meg viszi kifelé a fantasztikus illatok..... a kedves férjuram ekkor kiabál be kintről... "érzem, hogy már sül a csiga!! ":-)))))

Hozzávalók

tészta

töltelék

locsolás

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?