Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dubarry csirkemell ahogy Zsuzsi készíti recept

hozzászólások (21)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Kalcium
Foszfor
Nátrium

TOP Vitaminok

B6 B3 E C

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
30.2 g

zsír

Összesen:
37.4 g
Telített zsírsav:
15 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
14 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
5 g
Koleszterin:
111 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2 g
Kalcium:
400 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
46 mg
Foszfor:
331 mg
Kálium:
577 mg
Nátrium:
628 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
16.5 g
Összes cukor:
7 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
484.3 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
39 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
55 µg
E vitamin:
6 mg
K vitamin:
14 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
182 µg
D vitamin:
0 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
181 g

zsír

Összesen:
224.4 g
Telített zsírsav:
93 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
73 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
37 g
Koleszterin:
663 mg

ásványi anyagok

Összesen:
11.9 g
Kalcium:
2407 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
272 mg
Foszfor:
1984 mg
Kálium:
3459 mg
Nátrium:
3774 mg
Cink:
10 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
196 µg

szénhidrát

Összesen:
99.2 g
Összes cukor:
47 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
2905.6 g

vitaminok

Összesen:
0.3 g
C vitamin:
231 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
50 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
9 mg
B6 vitamin:
4 mg
Összes folát:
339 µg
E vitamin:
37 mg
K vitamin:
88 µg
B12 Vitamin:
5 µg
A vitamin (RAE):
1083 µg
D vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
3.8 g

zsír

Összesen:
4.7 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
14 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
50 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
5 mg
Foszfor:
42 mg
Kálium:
72 mg
Nátrium:
79 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
2.1 g
Összes cukor:
1 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
60.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
5 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
6 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
23 µg
D vitamin:
0 µg

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babasara
babasara Sat, 2019-01-12 12:39

Kedves Nosalty,nagyon jó a recept minden arányba jók, minden elismerésem a Zsuzsinak !

derine
derine Fri, 2018-11-02 10:36

Kedves Gy.Zsuzsi ! köszönöm a receptet. 64 éves vagyok, de még sosem sikerült a besamellem, ez tökéletes. !!!

lisafuredi
lisafuredi Fri, 2017-07-28 13:09

Brokkolival készítettem el , nagyon finom lett ! Tökéletes recept ... a besamel állaga is kitűnő ! Nem tudom más hol szúratja el ..

Anita60
Anita60 Sun, 2017-05-28 18:30

A recept tökéletes!!!
Nem kell okoskodni,találgatni!!! Ki kell próbálni!
Ha nem sikerül a mártás,ott technikai hiba van!!!!
Köszönöm!!!

Zera84
Zera84 / Zera84 Sat, 2017-03-25 19:24

Ez valami isteni! Biztos, hogy máskor is elkészítem. A mártás nekem is először nagyon hígnak tűnt, de aztán kicsit tovább főztem folyamatos kevergetés mellett és besűrűsödött.
Én brokkolival készítem, mert a gyerek nem szereti a karfiolt. Így is isteni.

shalafi
shalafi Wed, 2015-12-09 15:26

Kedves Zsuzsi, és Mindenki aki szemezget a recepttel:)
Tegnap kipróbáltam, nagyon-nagyon finom lett! A besamel is tökéletesen sikerült jó a liszt-tej arány! Mi egy fél szelet sült bacont tettünk minden csirkemellre ez adott neki még egy kis pluszt, de ez a recept kiváló!:) köszönöm! Laura

NicoLetty
Pataki Nikolett / NicoLetty Mon, 2015-04-20 13:29

Sziasztok!
Bocsánat, hogy beleszólok, de szerintem a besamel-mártás pont az a mártás, amihez nem lehet pontos arányokat írni, mert sajnos ahány liszt, annyiféle. Van olyan liszt, ami még a főzeléket is nehezen sűríti be, akármennyit is teszel a rántásba belőle, viszont van olyan is, amiből két evőkanálnyi betonsűrűségűvé teszi a főzelékeket. :) Ne ragaszkodjatok annyira a számokhoz, mert sokszor emiatt nem sikerül pl. egy besamel-mártás. Szerintem az a lényeg, hogy miután az összes tejet hozzákeverted a vajas liszthez, hagyd, hogy besűrűsödjön. Ha nincs meg a megfelelő hőfok, vagy éppen nem elegendő ideig főzöd, akkor ez nem fog megtörténni.

busman
busman Sat, 2014-08-02 18:52

De neked is annyira híg a mártás, hogy egyszerűen lecsorog a karfiolról? Nálam úgy néz ki, mintha kb sima tej lenne, pedig pontosan kimértem mindent... Most sül, még nem tudom a végeredményt, de úgy látom, hogy más receptekben benne van, hogy meg kell pirítani a rántást egy kicsit, itt pedig nem volt, így rögtön hozzáöntöttem a tejet - lehet, hogy ez volt a baj? :(

Finimini
Finimini / Finimini Sat, 2016-06-11 17:53

A besamel úgy készül, mint egy rántás, tehát egy picit szabad kis lángon pirítani, hogy ne legyen nyers liszt ízű. A tejet csak lassan és kevergetve adagoljuk és meg kell várni, hogy besűrűsödjön, utána apránként a többi tej. Ehhez bizony gyakorlat kell, érdemes kis adaggal kisérletezni, ha valaki kezdő.

NEUDOLD
NEUDOLD Sun, 2014-01-12 12:04

A besamelmártásnál valószínűleg rosszak az arányok: 7,5 dl tejhez 5 dkg liszt?

Gy.Zsuzsi
Gy.Zsuzsi / Gy.Zsuzsi Sun, 2014-01-12 12:23

Kedves NEUDOLD!
Az arányok tökéletesek, nem elírás. Mindenhez így készítem a besamell mártást. Nem
szeretem, ha nagyon sűrű. Próbáld ki nyugodtan ezekkel az arányokkal.
Üdv: Zsuzsi

522
karfiol 1 nagy fej
1 kk
víz 2 l
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vaj 5 dkg
finomliszt 5 dkg
tej 7.5 dl
szerecsendió 1 kk
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg
tejföl 2 ek
trappista sajt 10 dkg