r
Nosalty Logó

Dobos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 7728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.7 g
  • Cukor
    794 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    2353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3994 micro
Összesen 7728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Elkészítés

A karamellhez

  1. Az alapanyagokat előkészítjük, ha kell, akkor a lisztet átszitáljuk, a tojásokat (a szalmonellafertőzés miatt) hipós vízben alaposan megmossuk, kettéválasztjuk.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukor 2/3-át, majd habosra verjük. Akkor jó a hab, hogyha szép világos-élénk sárga lesz a színe.
  3. Ezután egy csipet sóval a tojások fehérjéjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a maradék (1/3) cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután a sárgájás habot óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, ügyelve, hogy ne törjük össze, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is.
  5. Egy sütőlemezre lerakott sütőpapírra öntjük a masszát, majd spatulával (vagy késsel) egyenletesen eloszlatjuk a tésztát téglalap alakúra. Készre sütjük.
  6. Elkészítjük a tölteléket (rokokkó krém): A tejet feltesszük főni, a krémport egy kevés (kb 1-2dl) tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, készre főzzük, kihűtjük.
  7. A margarint robotgéppel elkezdjük összedolgozni a cukorral, kakaóporral, és a lehűtött krémmel.
  8. A karamellhez a cukrot egy edényben megkaramellizájuk, a végén a citrom levét belenyomva világosítjuk a színét.
  9. Az egyik tésztára kiborítjuk, spatulával egyenletesen elegyengetjük, majd rögtön egyenlő (kb. 2 ujjnyi) vastagságúra vágjuk.
  10. Fontos, hogy a karamellt csak a rolád feltekerése után kezdjük el készíteni, mivel a felszeletelt karamelles tésztalapokat még hajtani is kell ívesen, hogy a roládra rá lehessen helyezni!!
  11. Összeállítjuk úgy, hogy a tészta széleit levágjuk (fontos!), a krémmel megkenjük ízlés szerinti vastagságban, majd a tekerési kiindólóponthoz a levágott végeket hosszan felhelyezzük (ne maradjon üres rész a rolád közepén). Feltekerjük, majd most készítjük el a karamellt, és ráhelyezzük a roládra.
  12. Hagyjuk lehűlni hűtőben kb. 3órát.
  13. Majd forróvízbe mártott késsel felszeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 26892
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Ajánló

Desszertként ajánlom Tokaji Furminttal. Ízbomba!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrásztanárnő, aki megmutatta még tavaly az iskolában, hogy kell a karamellt eloszlatni a tésztán, enyhén megégette magát. Mert ugye ne felejtsük el, hogy a karamellák 180-250°C-ig melegednek. Ezek persze különböző tipusúak. A lényeg, hogy a tanárnő szentségelt mindent, mindenkit. Vigyázzanak magukra, mikor ezt elkészítik. Nehogy így járjanak :D

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek