r
Nosalty Logó

Diótejes kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Diótejes kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 1135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 4534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Összesen 289 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    925.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3703.2 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.1 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    636 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4534 kcal
  • 8% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszt közepébe kis mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a habos élesztős tejet.
  3. Apránként hozzátesszük a többi cukrot és tejet, és összegyúrjuk, közben fokozatosan hozzáadjuk a vajat is.
  4. A tészta állagától függően a tej mennyiségét növelni vagy csökkenteni kell úgy, hogy sima tésztát kapjunk.
  5. A diótejtől a színe enyhén barna lesz.
  6. A tésztát meleg helyen megkelesztjük, majd kinyújtjuk. Kb. 10 cm széles csíkokra, majd háromszögekre vágjuk. A háromszögek közepére egy kis kanálnyi tölteléket teszünk, majd felcsavarjuk kiflikké. Ha többféle töltelékkel készítjük, akkor a tetjükre megkülönböztető jelzéseket tehetünk, mint például a képen látható csokireszelék
  7. Kb. 20 percig még hagyjuk kelni a kifliket, majd sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1884
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Növényi tej felhasználása céljából jött létre a recept. Természetesen bármilyen tejjel készíthető, de a dió ad neki egy jellegzetes, de enyhe diós ízt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék tetszés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek