r
Nosalty Logó

Diós zserbógolyó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Diós zserbógolyó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 9208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 921 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    552.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    178 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    225 g
  • Koleszterin
    458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4864.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1046 mg
  • Foszfor
    2460 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    972.2 g
  • Cukor
    481 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    658 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1674 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 9208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 460 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet langyosítsuk fel, majd morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy kis kanál cukrot. Majd, ha felfutott, keverjük el benne a tojássárgákat.
  2. Közben a tészta többi hozzávalóit jól morzsoljuk szét. Adjuk hozzá a felfutott élesztős tojást. Gyúrjuk készre a tésztát. Majd kb. 30 percig pihentessük meleg helyen.
  3. Ezután nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk fel kb. 50 darab négyzet alakú tésztadarabra.

Töltelékhez

  1. A diót keverjük össze a porcukorral és a lekvárral. Az előkészített tésztadarabok mindegyikére tegyünk a töltelékből. Ezután csomagoljuk be, kissé gömbölyítsük meg.
  2. Tegyük tepsibe, majd 1 órát pihentessük meleg helyen.
  3. Sütés előtt a golyókat jól szurkáljuk meg. Süssük 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 percig tepsinként.

Bevonáshoz

  1. Ha a megsült golyók teljesen kihűltek, akkor mártsuk egyenként az olajjal felolvasztott csokiba.
  2. Díszíthetjük darált dióval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12554
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós zserbógolyó
Nikóka 172 recept

Ez a süti a mákos zserbógolyóval együtt készült még tavaly karácsonyra. Nem akartam hagyományos zserbót készíteni, így ezt találtam ki. Nagyon csokis, sok töltelékkel!!!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!