r
Nosalty Logó

Diós vajaskifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Diós vajaskifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 1200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 4806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kiflik külsejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. 20 percig kelni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos lesz. Ismét 20 percig kelesztjük.
  2. A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokból alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
  3. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba, és kifelé feltekerjük.
  4. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, további 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8899
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom sütemény. Ebből az adagból kb. 36 db kifli lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A kiflik külsejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!