r
Nosalty Logó

Diós nudli

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Diós nudli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 2310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A nudlihoz

A tálaláshoz

Összesen 221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2413.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 2310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A nudlihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A nudlihoz

  1. Az áttört burgonyát a zsírral, pici sóval és liszttel, darált dióval jól összegyúrjuk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán hengereket sodrunk, majd felvagdossuk 2-3 cm-es nagyságúra.
  3. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Vizet forralunk, belerakosgatjuk a nudlikat, miután feljöttek a víz tetejére a zsemlemorzsára szedjük.
  5. Dióval elkevert porcukorral megszórjuk, és lekvárt kínálunk hozzá. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 16983
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt maradék darált dióm, gondoltam elkészítem a nudlit most diósan, hát mit ne mondjak, mindenkinek nagyon ízlett... nem is maradt sok belőle (pedig másnap is ugyanolyan finom). Miután kiszedtük zsemlemorzsára a főtt tésztát, csak rázogassuk a tálunk fülét megfogva, így biztos nem törik össze! Nem szabad túl sok lisztet keverni a tésztához, mert akkor kemény nudlink lesz.

Hozzávalók

A nudlihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek