r
Nosalty Logó

Diós-meggyes kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Diós-meggyes kifli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1361.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 804 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5447.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1670 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    2418 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    389.7 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    749 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 3219 kcal
  • 11% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kifliket ujjnyi vastag karikákra vágjuk, és egy nagy tálba tesszük. A darált diót összekeverjük egy kanál cukorral, a meggybefőttet leszűrjük, és félretesszük.
  2. A tejet egy lábaskába öntjük, beletesszük a vaníliás cukrot és a vékonyan lehámozott citromhéjat. A tejet felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk.
  3. A tojássárgákat egy nagyobb edényben habosra keverjük négy evőkanál cukorral. Célszerű ezt a műveletet elektromos habverő legmagasabb fokozatával végezni.
  4. A habos tojássárgákhoz keverjük a langyos tejet, amiből előzőleg kiszedtük a citromhéjat.
  5. Ezt az öntetet a kiflikarikákra öntjük, és óvatosan összekeverjük. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a kiflik teljesen fel nem itták a tejet.
  6. Egy tűzálló tálat vagy kisebb tepsit kikenünk egy evőkanál olvasztott margarinnal. Megszórjuk kevéske cukros dióval. Erre tesszük a tojásos tejjel átitatott kiflik felét. Szépen elegyengetjük. A kiflikre szórunk a cukros dióból, majd erre tesszük a magozott meggybefőttet. Egy-két szemet félreteszünk a díszítéshez. A meggyet megszórjuk dióval, és befedjük a lágy kiflikarikákkal.
  7. A kiflikarikák tetejét meghintjük a maradék cukros dióval, és meglocsoljuk négy evőkanál olvasztott margarinnal.
  8. A tálat előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve meggyszemekkel díszítjük, és meghintjük egy kevéske porcukorral. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7769
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-meggyes kifli
Lizinka_ 590 recept

A hétvégi babgulyás mellé készült második fogásnak. Laktató finomság. Önálló desszertként is megállja a helyét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek