r
Nosalty Logó

Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

Összesen 5133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

Összesen 391 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.3 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1285 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6213.1 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1799 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2149 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.9 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát vagy egész napot is pihenhet.
  2. A diós és a mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük, a lekvár kivételével.
  3. A pihentetett tésztát két egyenlő részre osztjuk, bucivá formáljuk, amelyekből egyenként 25-28 cm átmérőjű köröket nyújtunk.
  4. Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós tölteléket, picit belenyomkodjuk a tésztába. Ezt követően 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztánkat és a cikkeket kifli formára feltekerjük. Ugyan így járunk el a másik tésztával és a mákos töltelékkel.
  5. A kifliket 2 sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tejjel felvert tojással megkenjük és fahéjas kristálycukorral megszórjuk.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük. (Arra ügyeljünk, hogy a tészta még hideg legyen, amikor a sütőbe kerül.) A kész kifliket hagyjuk a tepsiben hűlni, mert melegen picit puha lehet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6061
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diós és mákos kiflik készítését a rugelach: http://www.nosalty.hu/recept/rugelach ihlette, de a tésztáját a jól bevált túrós tésztából készítettem. Csokoládés, kakaós töltelékkel is finom. Karácsonyra is megsüthető, jól illik az ünnep hangulatához, remek aprósütemény. (Aki előre szeretne dolgozni nyersen, feltekert állapotban lefagyaszthatja és felolvadás után kisütheti, de kisütött állapotban is fagyasztható. Bár én a frissen sütött sütemények híve vagyok, de aki így tud az idejével gazdálkodni, kipróbálhatja a fagyasztást.)

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A kiflik kenéséhez és szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?