r
Nosalty Logó

Diós házi sajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szlovi
Diós házi sajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 871 kcal
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3481 kcal
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5409.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    3824 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 871 kcal
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    165.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21638.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    5815 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    15295 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.8 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3481 kcal
  • 24% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 66 kcal

Hozzávalók

  • 5 l tej
  • 3 ek
  • 150 ml ecet (10%-os, vagy 75 ml 20%-os)
  • 10 dkg dió (vagy pritaminpaprika, vagy olajbogyó)

Elkészítés

  1. A tejet felforraljuk lassú tűzön. Ha felforrt, beletesszük a 2 ek sót, majd újabb 2 percig főzzük. Beletesszük az ízesítőt (pl. diót), majd mindjárt utána beleöntjük az ecetet. Egyszer összekeverjük és hagyjuk összeállni. Ez kb. fél perc, majd összevágjuk a lábos tetején lévő anyagot kb. 4×4 -es kockára. Hagyjuk főni ezután még 1 percig. Ez idő alatt fogjunk egy félkör alakú szűrőt, amibe tegyük bele a tetrapelenkát, és szűrjük le a visszamaradt anyagot.
  2. A tetrapelenkát lógassuk fel. Hagyjuk 15 percig, hogy a maradék savó kicsöpögjön. Mielőtt áttesszük a szűrőbe, csavarjuk meg a pelenkát a leszűrt anyag fölött, hogy a sajt másik oldala is összeálljon. Ezután átrakjuk a félkör alakú szűrőbe, és letakarjuk. Hagyjuk állni 2 napig. Naponta 2-szer, 3-szor forgatjuk. A második nap, mikor már kezd sárga lenni, 1 ek sóval mind a két felét bedörzsöljük.
  3. Ha kiszedtük a szűrőből a sajtot, utána is forgassuk naponta egyszer, míg el nem fogy. :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13910
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 03.

Ajánló

5 l tejből kb. 70-90 dkg sajt jön ki, attól függően, hogy mennyi ízesítőt teszünk bele, és milyen minőségű a házi tejünk. Minél nagyobb a sajt, annál jobb a minősége.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós házi sajt
Szlovi 4 recept

Párommal ráálltunk a házi dolgokra, és mivel nem messze tőlünk hozzájutunk házi tejhez, gondoltuk megpróbáljuk, és egész jó lett. Azóta sok mindent kipróbáltunk, és változtattunk. Készítettünk simát, pritaminpaprikásat és utoljára diósat és olívásat. A képen épp a diós van. Páromnak ez ízett eddig a legjobban. Úgy gondolom, ebből jobbat már nem tudunk kihozni. Legközelebb másik sajtot próbálunk csinálni. Ha az is sikerül, akkor ide is felrakom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?