r
Nosalty Logó

Diós gömbök Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós gömbök Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig (géppel 4 percig).
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük. Első 10 percben 220 C fokon, és ne nyissuk ki addig a sütő ajtaját. Majd csökkentsük a hőt 200 C fokra. Tűpróbát végezzünk!
  4. Összeállítjuk a gömböket. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk és félbevágjuk.
  5. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, az oldalát is bekenjük, majd darált dióban megforgatjuk.
  6. A tortabevonót az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és minden süti tetejét bekenjük a csokival.
  7. Hagyjuk megszilárdulni, és utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

krém

  1. A tejből kicsit elveszünk, és a lisztet simára keverjük benne.
  2. A többi tejet főlni tesszük, mikor kezdene forrni, hozzáöntjük a tejes habarást, állandó kavarás mellett besűrítjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18679
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 06.

Ajánló

Szeretnék ötletet adni a sütemény elé: Lencsegulyás Iluska konyhájából Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék Lucskos káposzta 6. - tejszínes Velemi bableves Zöldborsóleves májgaluskával

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legyen bármilyen alkalom, a sütemény receptek nem maradhatnak el a menüsor összeállításakor. Milyen jó érzés is az, mikor a puha, krémes, diós sütibe beleharapsz... :-)) és megálljt kell parancsolni magadnak, "hogy most már elég"...!

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek