r
Nosalty Logó

Diós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivesz
Diós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Összesen 303 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 375 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2244 kcal
  • 11% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Elkészítés

Diós tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd jól kidagasztjuk.
  3. 1 óráig kelesztjük langyos helyen konyharuhával letakarva. Én a sütőben szoktam minimum fokozaton.
  4. Azután jól átgyúrjuk, majd még 30 percig kelesztjük.
  5. Mérjünk ki a tésztából 3 egyforma gombócot, majd hagyjuk állni 10 percig.
  6. Ezt majd a diós tésztával is végigcsináljuk, így lesz 6 db gombóc összesen. 3 diós és 3 sima.

Sima tészta

  1. A diós tészta elkészítésének a lépései megegyeznek a sima tésztáéval.

A kenéshez

  1. A 6 gombócból gilisztákat sodorunk, és elhelyezzük őket felváltva egymás mellett. Hatos fonással befonjuk (aki nem ismeri ezt a fonást, a youtube-on talál róla videót).
  2. Bekenjük a felvert tojással, és pihentetjük 15 percig. Majd végül még egyszer átkenjük, megszórjuk a felaprított dióval, és még 15 perc pihentetés után 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4181
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a fonott kalácsot és a diót. Mivel nagyon szeretjük nutellával, így hát jött az ötlet, hogy elkészítem a diós változatot, ami igazán passzol hozzá. De lekvárral és magában is megállja a helyét. Elég enyhén fejeztem ki magam :)

Hozzávalók

Diós tészta

Sima tészta

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek