r
Nosalty Logó

Diós-csokis kocka mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
koszider
Diós-csokis kocka mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 7872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Összesen 440 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.3 g

Zsír

  • Összesen
    529.2 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    1642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5210.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    804 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1018 mg
  • Foszfor
    2535 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2184 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1599 micro
Összesen 7872 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 440 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára összevágjuk.
  2. Közben vízfürdőben felolvasztjuk az étcsokit (nagyobb lábosban vizet forralunk, az összetört csokit egy kisebb lábosban belemerítjük, és kevergetve felolvasztjuk). Ha a csoki folyik, kiemeljük,hogy kissé lehűljön.
  3. A lisztet elkeverjük a dióval, a mazsolávalés a fűszerekkel.
  4. A tojásfehérjét felverjük habnak, a sárgáját kikeverjük előbb a cukorral, majd a vajjal, végül belevegyítjük a csokit is. (A csokis edényt ne mossuk el, mert még szükség lesz rá a bevonáshoz.)
  5. Sűrű, ragacsosmasszát kapunk, amit fellazítunk a tojáshab harmadával. (Eddig kézi mixerrel is dolgozhatunk.)
  6. Fakanállal a masszába keverjük előbb a lisztet, majd könnyedén a maradék tojáshabot.
  7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk (sűrű, nem lehet önteni, csak kanalazni), és 30-35 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A sütit deszkába borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, visszafordítjuk a színére, és még így, forrón megkenjük a lekvárral. (Ha a lekvár sűrű, melegítsük meg, hogy folyós legyen.)
  9. Teljesen kihűtjük, ezalatt a lekvár beszívódik a sütibe. Közben egy kanál olajjal együtt felolvasztjuk a bevonót, rálocsoljuk a lekváros tésztára, elsimítjuk. Hagyjuk egy kicsit dermedni, majd hegyes késsel bekockázzuk a tetejét (akihűlt bevonómásképp összetörik a szeletelésnél). A megadott tepsiméret esetén 5x10 kockát jelöljünk ki.
  10. A negyed diók laposabb alját beletöröljük az edényben maradt csokiba, és így ragasztjuk ráa kijelölt kockák tetejére. Ha teljesen kihűlt, a jelölés mentén vékony pengéjű késsel feldaraboljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x24x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 152
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13639
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csokis kocka mazsolával
koszider 91 recept

Pontosan követve Lajos Mari utasításait! (66 karácsonyi édesség, 98-99. oldal) Annyira tökéletes, hogy már csak rontani lehetne rajta. Nagyon-nagyon karácsonyi, nagyon szaftos, nagyon csokis, pompás! A kisült süti ide-oda borításakor mindig tegyünk alá sütőpapírt, mert forrón ragad, és rátapadhat a deszkára. Fémdobozban sokáig eláll, 50 kis kocka lesz belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek