Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós csiga recept

hozzászólások (25)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Magnézium
Kalcium

TOP Vitaminok

Folát A E B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
10.7 g

zsír

Összesen:
36.1 g
Telített zsírsav:
17 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
7 g
Koleszterin:
112 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
72 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
36 mg
Foszfor:
143 mg
Kálium:
166 mg
Nátrium:
69 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
23 µg

szénhidrát

Összesen:
73.5 g
Összes cukor:
33 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
28.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
61 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
233 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 8 adag *

fehérje

Összesen:
85.3 g

zsír

Összesen:
288.8 g
Telített zsírsav:
143 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
66 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
59 g
Koleszterin:
898 mg

ásványi anyagok

Összesen:
3.9 g
Kalcium:
577 mg
Vas:
11 mg
Magnézium:
280 mg
Foszfor:
1138 mg
Kálium:
1323 mg
Nátrium:
572 mg
Cink:
10 mg
Réz:
3 mg
Mangán:
6 mg
Szelén:
186 µg

szénhidrát

Összesen:
588.2 g
Összes cukor:
266 g
Élelmi rost :
21 g

víz

Összesen:
231 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
10 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
494 µg
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
22 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
1866 µg
D vitamin:
6 µg
C vitamin:
9 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
5.9 g

zsír

Összesen:
20.1 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
5 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
4 g
Koleszterin:
62 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
40 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
19 mg
Foszfor:
78 mg
Kálium:
93 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
40.9 g
Összes cukor:
17 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
16.1 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
34 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
130 µg
D vitamin:
0 µg
C vitamin:
1 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evelyn2e
evelyn2e Sat, 2013-05-18 15:54

Az íze nagyon ott van! de annyira elfolyt a tészta hogy csak nagyon hosszas fóliázási technika révén tudtam nyújtani és feltekerni....

alfaniki
alfaniki Wed, 2011-12-28 14:22

Nekem is szétfolyós maradt a tészta tettem még kb.10 dkg lisztet bele. 15 perce sült ki mennyei finom :))) egy tepsinyi 16 db csigám lett,amiből már 5 öt meg is kóstoltunk.. a tölteléken annyit változtattam plusszba tettem bele 1 evőkanál narancslevárt,1 db naracs reszelt héja ,és a leve,1 csepp vanilia aroma.jó recept,sokszor fogom még sütni :)

jolvanna
Jolvanna / jolvanna Tue, 2011-09-13 15:25

Megcsináltam a bigákat, kicsit másképp, mert nem volt otthon margarinom, így kevesebb mennyiségű zsírt tettem bele... az eredmény így is jó lett. fincsiséges bigabigáim lettek..Köszönöm a receptet.

Krisztina29
Krisztina29 Thu, 2011-09-01 11:05

Nagyon tetszik a recept, el is szeretnem kesziteni csak egy kerdesem lenne ha szombaton sutom oket frissek maradnak vasarnapig vagy inkabb vasarnap sussem ki? koszonom szepen

Anyde
Anyde Wed, 2011-08-10 20:17

Köszi a pontosítást, először azt hittem csak tévedés, hogy a kelt tésztát hűtőbe...
Mivel csak egy tojás volt itthon, tejföllel pótoltam, és nekem nem kellet hozzá plusz tej, sőt plusz liszt kellett, mert ragadt a tészta...
De a végeredmény puha finom csiga lett.

jtunde25
jtunde25 Tue, 2010-12-21 15:27

Az en csigaim szet folytak... :( pedig betartottam a receptet.

jtunde25
jtunde25 Wed, 2010-12-22 10:40

Egyszeruen tul lagy lett a teszta.Nem tudtam felcsavarni sem.Probaltam meg egy pici lisztet tenni de sokat nem mertem,mivel ennyit irt a recept.Nem tudom hol ronthattam el?

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Thu, 2010-12-23 20:05

Az a lényeg, Tünde, hogy a tészta állagát a hozzáadott tejjel kell beállítani. Apránként, lassan adagolva, közben mndig eldolgozva.
Fontos még, hogy a csigához először le kell hüteni a kelt tésztát, aztán nyújtani, tölteni, tekerni, szeletelni, és CSAK EZUTÁN keleszteni.
Ha a dagasztán után a meleg konyhába kelni hagyod a tésztát, valóban túl lágy lesz, ami kalács készítéshez OK, nyújtáshoz pedig nem. Kezelhetetlen.
Próbáld újra, és számolj be!
Üdv: Ildikó

ui.: ha előtte van még kérdésed, állok elébe :)

zsu83
zsu83 / zsu83 Thu, 2010-11-18 15:56

Én kb 0,5dl tejet tettem a töltelékbe, és még egy marék mazsolát is:)
Most sül, már az illata is nagyon jó!

parai magdolna
parai magdolna Tue, 2010-11-16 13:44

Szerintem a 1,5 dl tej sok a töltelékbe !Nekem legalábbis túl híg lett !
Most készítem, kíváncsian várom milyen lesz !

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Fri, 2010-09-17 16:27

Valami hasonló receptem van nekem is, imádom ezt a sütit, karácsonykor mindig megcsinálom!

651
finomliszt 40 dkg
vaj 25 dkg
tojás 2 db
élesztő 3 dkg
tej 1 dl
cukor 15 dkg
1 csipet
tojásfehérje 1 db
dió 10 dkg
cukor 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
tej 1.5 dl